Hronika, policija, uviđaj
Shutterstock
Hronika, policija, uviđaj

Shutterstock

Hronika, policija, uviđaj, Foto: Shutterstock

Avganistanac Ati Kulah (39), zvani Atika Mama, uhapšen je juče zbog sumnje da je početkom ovog meseca za ukupno 600 evra naručio dva ubistva svojih zemljaka u Beogradu. On je prvo angažovao Pantazaija Mubarezija (17) da ubije Kamrana Kana (20), a onda je platio i Pantazaijevo ubistvo kako on ne bi odao ko je naručilac prvog zločina.

Tedora i Dragoslav Jovanović

MUP

 

Prema rečima našeg izvora iz istrage, sve je počelo kada se Ati Kulah, koji je bio jedan od vođa bande krijumčara migranata, posvađao oko novca sa Avganistacem Kamranom Kanom, drugim vođom iste grupe.

Sukob oko novca

- Oni su se 4. juna sastali u centru Beograda kako bi raščistili račune oko krijumčarenja migranata. Ati je na tom sastanku Kamrana optužio da mu duguje novac i tražio da ga isplati. Kamran Kan je to odbio, a Ati je rešio da mu se osveti - navodi izvor iz istrage i dodaje:

- Isto veče on je za 300 evra angažovao maloletnog Pantazaija Mubarezija da ubije Kamrana. Pantazai je sutradan, 5. juna, zajedno sa A. B. (17) nasmrt izbo Kana u Karađorđevoj ulici u blizini autobuske stanice.

Hapšenje Dalibora Anđelkovića

MUP

 

Međutim, policija je munjevitom akcijom uspela da otkrije ko su ubice. Uhapšen je A. B., dok je Pantazai uspeo da pobegne.
- Kada je Ati Kulah saznao da je "pao" jedan od učesnika Kanovog ubistva, on se uspaničio da će policija otkriti da je bio nalogodavac brutalnog ubistva. Kako bi pokušao da zataška tragove, on je angažovao drugog likvidatora i platio mu 300 evra da ubije Pantazaija Mubarezija, koji je bio u bekstvu. Već 6. juna ubica je u šumi u blizini prihvatnog centra u Krnjači nožem iskasapio Mubarezija - kaže sagovornik i dodaje da je na Pantazaijevom telu nađeno čak 24 uboda nožem, što je bila poruka uhapšenom A. B. da je bolje da drži jezik za zubima.

Prema rečima izvora iz istrage, policija je ipak operativnim radom uspela da sklopi kockice i da otkrije ko leži iza oba ubistva Avganistanaca.

Branio se ćutanjem

- Kada su inspektori uhapsili Atija, on je bio potpuno šokiran. Verovatno je mislio da niko ne može da otkrije da je on finansirao ubistva. Na saslušanju je prvo negirao da ima bilo kakve veze sa ovim zločinima, a posle se branio ćutanjem - kaže izvor.

Pištolj igračka

Profimedia

 

Osumnjičenom Atiju Kulahu određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti priveden u Više tužilaštvo u Beogradu.

Višegodišnji obračuni migranata

U Beogradu je od početka migrantske krize bilo više krvavih obračuna. Grupe zavađenih Marokanaca i Alžiraca potukle su se 2017. godine u parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Sukob tih zavađenih grupa trajao je sve do sredine 2018. godine, ali, srećom, niko nije ubijen. Takođe, pre toga, tačnije krajem novembra 2016. godine Safi Gorit (26) nasmrt je izboden i pretučen, a njegov prijatelj je u teškom stanju prebačen u bolnicu nakon što ih je napalo dvadesetak sunarodnika iz Avganistana. Grupa Avganistanaca napala je tada Gorita i njegovog druga posle kraće svađe u parku ispod Zelenog venca i bukvalno ih linčovala, tukući ih motkama i sekući noževima.

PROČITAJTE JOŠ: