Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća
I. P.
Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća

I. P.

Ludom srećom ostala živa, Foto: I. P.

Ona je ludom srećom ostala živa prošlog ponedeljka, na putu Aleksandrovo-Banatsko Karađorđevo, u zrenjaninskom okrugu, kada je prvo sama kolima udarila u traktorsku prikolicu, a nedugo posle toga na nju je naleteo kombi.

Smrt joj ne može ništa!

G. W. je samo obična 68-godišnjakinja, a kao i mnogi naši pregaoci iz inostranstva, došla je da poseti rodni kraj u letnjim mesecima i nesluteći kakva će je sreća u nesreći zadesiti. Njena neverovatna priča počela je prošlog ponedeljka kada se sama kolima uveče zaputila srpskim drumovima. U samo deset minuta, ova žena je dva puta prevarila smrt na putu Aleksandrovo-Banatsko Karađorđevo, a sve se odigralo oko 22 časa. Sudari su bili užasni, ali G.W. je preživela. Ova neverovatna priča ostavila je u šoku i svedoka čitave drame I. P. koji se te noći prvi zatekao na putu.

- Vraćao sam se s puta kolima iz suprotnog pravca sa suprugom i desetogodišnjim sinom, kada sam ugledao ženu koja je tek izašla iz smrskanog automobila marke "mitsubishi". Ona je vozila iz Aleksandrova prema Banatskom Karađorđevu i svom snagom udarila u traktorsku prikolicu - priča u neverici I.P.

Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća

I. P.

Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća, Foto: I. P.

– Odmah sam zaustavio automobil i parkirao se sa strane da joj priteknem u pomoć, a supruga je za to vreme zvala policiju i hitnu pomoć. Prišao sam da vidim da li je žena povređena. Ona se od šoka sva tresla. Slabo priča srpski pošto je mađarske nacionalnosti, ali je u jednom trenutku rekla - „Molim vas, neko neko ugasi ovu sirenu u kolima“ - priseća se svedok I.P.

Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća

I. P.

Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća, Foto: I. P.

Traktor u čiju je prikolicu žena udarila stajao je na putu obezbeđen i osvetljen trokutom, prema svim saobraćajnim propisima, jer mu je tokom vožnje pukla guma na prikolici u kojoj je prevozio oko 10 tona žita. Od udara, žito se rasulo svuda po putu, a vozač traktora se držao za glavu i zapomagao. Prikolica je bila uništena. Ali ovo je samo početak onoga što će se desiti. Već posle deset minuta G.W. preživljava i drugu veliku nezgodu.

Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća

I. P.

Ludom srećom ostala živa, saobraćajna nesreća, Foto: I. P.

- Bilo je strašno sve da se gleda, a moje dete u kolima je počelo da plače. Supruga je zvala policiju, ali još nisu stigli, pa sam svim silama pokušavao da pomognem ženi koja je bila u šoku od nezgode - u neverici prepričava ceo događaj svedok I.P.

- Kada se malo smirila, odveo sam je sa strane, ali je ona uporno tražila da ode po torbu i dokumenta iz njenog automobila. Otrgla se i došla do svojih kola. Moj auto je stajao spram njenog na udaljenosti od oko dva metra. U jednom trenutku sam video da nam se približava kombi i tada sam počeo da vičem ženi da se skloni. Sva četiri svetla na mojim kolima su bila uključena, mahao sam telefonom i lampom da se kombi zaustavi, ali je ponovo došlo do nesreće. Pomislio sam, Bože, šta je ovo večeras!? Kombi je udario u ženu i odbacio je dva do tri metra u travu, sa strane puta. Ono što je potom usledilo je neverovatno - kaže svedok.

- Žena se pridigla, lice joj je bilo isečeno i krvavo, a na nozi je imala samo jednu sandalu. Iskreno, mislio sam da ovu drugu nezgodu neće preživeti. Bog je sačuvao, živeće sto godina - dodaje on.

Posle obe saobraćajne nezgode, stigla je policija koja je utvrdila da je vozač kombija imao 1,83 promila alkohola u krvi i protiv njega je podneta krivična prijava.

 

G.W, čija je noć bila isprepletena od neverovatnih nezgoda sa srećnim završetkom, hitna pomoć je odvezla u Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

 

Tamo je za „Alo!“ potvrđeno da je G.W. prošlog ponedeljka, oko 23 časa, pružena adekvatna medicinska pomoć, kao i da je zadobila lakše telesne povrede lumbalnog dela kičme. Te noći je puštena kući.  68-godišnja G.W. je, pretpostavljamo, kao i svi, u životu imala velikih izazova, ali će drugu julsku noć u Srbiji, u kojoj je čudom izvukla živu glavu, sigurno pamtiti do kraja života. 

Kako nezvanično saznajemo, policija je do četiri sata ujutru kupila rasuto žito na putu Aleksandrovo-Banatsko Karađorđevo.

Komentari (1)

mjgf

10.07.2018 21:35

Nek je ziva i zdrava . Zao mi je coveka sto mu prosu zito, sigurno se mnogo mucio