Banjica ubistvo
Alo!/Masanori Jošida
Banjica ubistvo

Alo!/Masanori Jošida

Banjica ubistvo, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Filip Lepojević je ubijen hicem ispaljenim u glavu 5. septembra nakon sukoba sa braćom Urošem (24), Petrom (34) i Radovanom Rakoćevićem (37). Kako se sumnja nesrećnom mladiću hitac u glavu ispalio je Petar, dok je Uroš iz drugog pištolja ranio Aleksu Đ. (21) u butinu. S njima je bio još jedan mladić koji je pobegao s lica mesta.

Osumnjičeni mladići su se na saslušanju branili da su Filipa ubili u samoodbrani.

Filipova majka Marija Lepojević kaže da joj je sve što se dogodilo kobne večeri ispričao Filipov drug koji je uspeo da pobegne s mesta zločina.

- Filip je oko 13 sati izašao iz kuće i našao se s njima dvojicom. Šetali su gradom i ručali, a pre 17 sati su trećeg mladića pozvali da dedi, koji slavi 95. rođendan, odnesu paket piva. On živi blizu Rakočevića - priča ona.

Ona kaže da su momci stigli do parkinga na Bulevaru oslobođenja i da ih je tada video Petar Leković, koji je imao kačket i zaštitnu masku.

- Kada su završili posetu, seli su u "foksvagen polo" i ispred njih se pojavila "škoda" u kojoj su bila braća, koja su izašla i počela da tresu njihov automobil i da im psuju sve po spisku. Taj treći momak kaže da je mislio da će se prevrnuti. U jednom trenutku Petar je lupao na prozor Aleksi, koji je bio vozač, a zatim je ugledao mog sina na mestu suvozača i rekao mu: "A mali, žakulji, i ti si tu?!" Zatim ga je izvukao iz kola, držeći ga za revere i prislonio na haubu. Direktno ga je udario po čelu sa cevi pištolja i vikao mu: "Šta je? Šta je? Šta je bilo?" - jedva izgovara neutešna žena.

Marija navodi da je filipov drug inspektorima do detalja ispričao kako je došlo do ubistva.

- Mogu samo da zamislim koliko se moj sin uplašio. Rekao je Petru: "Šta ti je? Nemoj molim te. Šta vam je?!" To je Rakočevića, izgleda, dodatno razbesnelo, pa mu je odgovorio: "Ma šta šta mi je?!" Filip je tada okrenuo glavu u stranu, a ovaj je krenuo opet da ga udari sa cevi i u tom trenutku je opalio metak - rekla je tinejdžerova majka.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Branko

17.09.2020 00:02

Smrtna kazna za ubicu!

okupatori

17.09.2020 01:04

bagra crnogorska doveli svoje divljaštvo na Banjicu