Nebojša Stojković, Stojke
Fejsbuk
Nebojša Stojković, Stojke

Fejsbuk

Nebojša Stojković, Stojke, Foto: Fejsbuk

Vođu rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića (48) Stojketa, koji je teško ranjen u Barseloni, izrešetao je zasad nepoznati napadač sa kačketom, koji je, prema saznanjima španske policije, najverovatnije došao iz Srbije! Stojke se još nalazi na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Španiji. Njegova porodica je, kako nezvanično saznajemo, kontaktirala sa srpskom ambasadom u Španiji i zatražila pomoć, dok su lekari odbili da saopšte detalje o njegovom zdravstvenom stanju. 

Španci proveravaju Stojketa i Jusu

Policija je Jusu Čupavog označila kao „bezbednosno interesantnu osobu”. Za njega navode da je u Beogradu „držao pod kontrolom” Petlovo brdo. Nekoliko poslednjih godina živi na relaciji Srbija-Španija. Španska policija će, prema nezvaničnim saznanjima, da proveri čime se tačno bavi u Španiji, kao i zbog čega često dolazi u Barselonu. Kako saznajemo, tamošnja policija je od srpskih kolega zatražila dodatne informacije o njemu i Stojketu.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su u sačekuši ispred hotela u Barseloni učestvovala najmanje dva napadača, koja su uspela da pobegnu. Španski mediji prenose da je Stojke napadnut u ponedeljak uveče ispred hotela u kojem je odseo. 

- Nepoznati napadač sa kačketom na glavi prišao je Stojketu i Jusi Čupavom dok su napuštali hotel. Brzim koracima im je prišao, izvukao oružje i pucao u Stojketa. Pogodio ga je sa četiri metka u čelo, vilicu, grudi i stomak. Jusa Čupavi je uspeo da skoči u stranu i izbegne hice - kaže naš izvor.

Španska policija će verovatno zatražiti pomoć srpskih kolega, zbog sumnji da je Stojke u Beogradu imao veliki broj neprijatelja i da je već jednom izbegao atentat.

- Nije isključeno da su u Barselonu došle plaćene ubice iz Srbije ili Bosne i Hercegovine. Na njih je otvorena vatra dok su po izlasku iz hotela ulazili u automobil. Jusufović je na saslušanju u španskoj policiji rekao da nije video napadače. Izjavio je da je Stojke došao u Barselonu turistički, da poseti bivšu suprugu i ćerku, i da su se dogovorili da se vide. Policija ima podatke da je Stojke često boravio u Barseloni.

Sumnjaju da je, osim obilaska ćerke, obavljao i neke druge poslove, jer je blizak sa Filipom Koraćem, koji, prema nezvaničnim informacijama, važi za jednog od najistaknutijih članova klana Luke Bojovića. Policija motri na Srbe u Španiji, jer tamo cveta trgovina drogom i prolazi glavna tranzitna ruta za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike - navodi naš izvor, koji poznaje prilike u ovom gradu.

Prema njegovim rečima, španska policija se zainteresovala za Stojketa zbog bliskosti sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem, za koje se sumnja da su povezani sa škaljarskim klanom, koji u Španiji navodno ima „razrađene poslovne kombinacije”. Stojke je bio blizak sa ekipom Luke Bojovića dok su bili na slobodi, a pomagao im je 2012. kada su uhapšeni u Valensiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, zbog Stojketove bliskosti sa ekipom Luke Bojovića i njene navodne povezanosti sa škaljarskim klanom sumnja se da ga je upucao neko iz kavačkog klana, koji im je konkurencija i sa kojim su u sukobu zbog poslova sa drogom.

Jusa Čupavi se bavi marketingom

Andrijana, ćerka Dejana Jusufovića zvanog Jusa Čupavi, rekla je za medije da se njen otac u Španiji bavi marketingom i da nema nikakve veze sa rakovičkim klanom.

- Moj otac nema problema sa zakonom. Stojković mu je školski drug i došao je samo da ga poseti. Moj otac se slučajno našao na mestu pucnjave i dobro je da nije povređen. Njega bez osnova povezuju sa kriminalcima, jer je devedesetih u Beogradu držao klubove u koje su dolazili ljudi iz kriminalnog miljea - rekla je ćerka Juse Čupavog.

 

Komentari (2)

voja

31.08.2017 15:20

"Jusa Čupavi se bavi marketingom" Tezak je zivot nas umetnika.

Necko

31.08.2017 16:28

Zasto policija ispituje razloge čestih dolazaka u Barselonu. Pa, zar Barselona nema ogromno turističko i istorijsko nasledje? Mora se doci više puta da bi se sve to ispitalo. Dolazili su i zbog utakmica u ovaj poznati grad.