Stefan Novoselac
Facebook
Stefan N.

Printscreen/Instagram/Privatna a

Stefan N., Foto: Printscreen/Instagram/Privatna a

On je iz Kliničkog centra u Podgorici nedavno transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, a lekari ne znaju da kažu do kada će trajati ovakvo zdravstveno stanje povređenog mladića.

Prema rečima Dragana Kerkeza, Stefanovog brata po majci, porodica se nada da bi on mogao da bude prebačen u Rehabilitacioni centar, gde bi, veruju, mogao da usledi njegov oporavak.

PROČITAJTE JOŠ:

Kobnog dana, mladić je od siline udarca pesnicom pao i udario glavom o beton. Od tada, porodica svakog dana očekuje da će ga u bolnici zateći nasmejanog, onakvog kakvog ga je i ispratila, kada je srećan, sa četvoricom drugara, krenuo na more.

Momci iz Rume ni slutili nisu da će sedmog dana letovanja doći do incidenta, koji je po Stefana bio koban. O tom događaju niko od momaka iz Rume još ne želi javno da govori. Koliko je do sada pokazala istraga, Stefan i njegov prijatelj Dejan stajali su kraj zida na šetalištu kada je iz obližnjeg lokala istrčao mladić nag do pojasa i, bez povoda, jednim udarcem u vilicu oborio Dejana.

Stefan Novoselac

Facebook

Stefan N., Foto: Facebook

U tom momentu Stefan je počeo da beži, ali ga je on sustigao i udario pesnicom u glavu. Novoselac je pao i udario glavom o beton, da bi ga agresivni Vojvodić zatim opkoračio i još dva puta udario pesnicom u glavu, što se vidi na zabeleženom snimku kamere, koji je predat u policiju, a koji je pogledao i Stefanov brat Dragan.

- Radili su mu magnetnu rezonancu, koja je pokazala da ima ozbiljne povrede na mozgu. Nervni putevi su prekinuti, povrede su najteže u desnoj komori mozga, ali ima ih i u levoj i u malom mozgu. On se probudio, ali ne konstatuje nikoga od nas, samo gleda u jednom pravcu. Noge ne pomera, leva strana tela mu je zgrčena... Nije ga ubio, ali, nažalost, kao da jeste - govori potreseno Dragan, koji kaže da je Stefan, otkako je u bolnici, mnogo smršao.

Crnogorska policija je odmah identifikovala osumnjičenog Vojvodića. On se od počinjenog krivičnog dela nalazi u pritvoru.

- Ne znamo za koje krivično delo će ga teretiti, jer se čeka Stefanov iskaz. On, nažalost, još nije u mogućnosti da bilo šta kaže - priča Kerkez.

I komšije iz Glavne ulice u Rumi sa nestrpljenjem očekuju Stefanove roditelje da se vrate iz bolnice, kako bi čuli vesti.

- Svakog dana porodica ide kod njega u posetu. Majku Slavicu sam video i danas kad je sela u auto i otišla za Novi Sad. Čekam ih da se vrate, neki put ih zaustavim da pitam kako je Stefan, a neki put mi se tako zgrči u grudima da nemam snage", kaže jedan od komšija porodice Novoselac.

Stefan je završio srednju poljoprivrednu školu u Rumi, smer veterina, i imao je velike poslovne planove. Od roditelja je preuzeo posao u kafiću u kojem su ga poznanici, komšije i prijatelji često viđali.

Iz straha ćutao

Niko iz lokala ispred kojeg je došlo do ove tuče nije pozvao Hitnu pomoć, već je neko privatnim automobilom odvezao dvojicu Rumljana do apartmana u kojem su boravili.

- Stefan je već tada bio u nesvesti. Tek kada su oči počele da mu plave, odvezli su ga u ambulantu u Sutomoru, a zatim i u Klinički centar u Podgorici. Dejan iz straha najpre nije smeo da kaže šta se desilo, tek je kasnije sve ispričao policiji - tvrdi Kerkez.