Srebrno jezero
youtube/RSFranceIDF
Srebrno jezero

youtube/RSFranceIDF

jezero, Foto: youtube/RSFranceIDF

Po sunčanom, ali i vetrovitom danu, radnici pomentog ribnjaka, primetili su beživotno telo Tita Novaka, kako pluta po površini vode, alarmirana je policija, a ronioci specijalne jedinice Žandarmerije iz Beograda, telo mladog Veljka Vujaskovića, pronašli su i izvukli iz vode jezera, oko 16 časova, pišu "Novosti".

Da li znate da plivate?

 

Zvaničnih potvrda o uzrocima ove tragedije za sada nema, obzirom da se tek očekuju rezultati obdukcije i izveštaj veštaka, ali nezvanične priče ukazuju da je starijem ribaru Titu Novaku iz Sutjeske, koji je otac dva sina, pozlilo u čamcu i da je imao infarkt, pa je mlađi kolega, kada je ispao iz čamca, skočio u vodu za njim, u nameri da mu pomogne, a nije bio dobar plivač.

- Šta ti je sudbina, izgleda da su se u momentu tragedije zadesili u delu jezera gde je voda duboka, inače u mladosti kupali smo se u tom jezeru i voda je duboka oko metar i po - kaže meštanin Sutjeske, uz napomenu da se radi o ozbiljnim i odgovornim ljudima, koji su radili na ribnjaku.

Muk i neverica u Neuzini, pitomom banatskom selu, iz kojeg je dvadesettrogodišnji Veljko, koji je u porodičnoj kući živeo sa ocem i bakom.

- Bio je mlad, pun života i planova, human i po svemu sudeći ni jednog trena nije razmišljao o tome, da li da priskoči u pomoć starijem kolegi, kojem je kako čujem, pozlilo u čamcu na sred jezera, u kojem su bili - priča meštanka Neuzine, insistirajući da valja sačekati zvanične rezultate istrage.