Hapšenje, policija
Alo.rs/ Vladimir Marković
Hapšenje, policija

Alo.rs/ Vladimir Marković

Hapšenje, policija, Foto: Alo.rs/ Vladimir Marković

Miloje J. (82) iz Novog Sada naterao je osmogodišnjeg mališana da ga oralno zadovolji u naselju Šordoš na obali Dunava, u blizini nekadašnjeg brodogradilišta! Bolesno iživljavanje manijaka sprečile su dve žene koje su zatekle Miloja kako rukom pridržava dečju glavicu dok ga mališan oralno zadovoljava. Jedna od njih je galamila, pa je pedofil pobegao, a druga je zvala policiju. Pedofil je uhapšen posle 15 minuta, zahvaljujući opisu koje su dale žene.

Stravična scena zlostavljanja osmogodišnjeg dečaka dogodila se u četvrtak, samo dan pošto je građanima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje i ukinuto vanredno stanje. Kako saznajemo, Miloje je pronašao dečaka koji se igrao u neposrednoj blizini kuće u kojoj živi sa svojom porodicom, pa je ga je namamio da sa njim krene u šetnju, pod izgovorom da „čika ima nešto mnogo lepo za njega“.

- Čim se domogao nasipa i jednog žbuna, kako se sumnja, otkopčao je pantalone je dečaka privukao svojim genitalijama! Ko zna koliko je to iživljavanje trajalo, da nisu naišle dve žene, slučajne prolaznice koje su izašle u šetnju u prirodu. Jedna od njih je primetila čudno komešanje i mumlanje u žbunu, pa su zajedno prišle i ugledale nemilu scenu. Odmah su reagovale. Počele su da galame kako bi manijak pustio dete i obavestile policiju - objašnjava naš izvor.

Žene su galameći potrčale ka manijaku, pa je on pustio mališana i dao se u bekstvo. Međutim, zahvaljujući opisu i efikasnoj akciji novosadskih policajaca, on je samo posle 15 minuta uhapšen.

- Za to vreme dete su zbrinuli lekari Hitne pomoći, a zatim je odvezeno u bolnicu na dalje preglede. Sa mališanom je u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor u kom je dečak ispričao kako ga je čika namamio - rekao je naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Miloje se nije branio prilikom privođenja, a nije ni negirao da je dečaka naterao da ga oralno zadovolji. Istragom se utvrđuje da li je starac koristio silu i pretnje kako bi zadovoljio svoje životinjske porive. U toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti nemilog događaja, posle čega će nadležno tužilaštvo dati konačnu reč i, ukoliko bude osnova i dokaza, naložiti podnošenje krivične prijave.

Dete mora kod psihologa

Žene koje su slučaj prijavile policiji dale su iskaz i ostale pri svome u tvrdnjama da su zatekle Miloja dok ga je dečak oralno zadovoljavao. Čeka se dečakov razgovor s psihologom i analiza DNK-a briseva koji su uzeti sa obojice.