Policija, Uviđaj
Alo!/ Dejan Briza
Policija, Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Eksplozija u kući Stanoja Stančića (80)

* Sumnja se da je eksplodirala plinska boca

* Pre mesec dana izašao iz zatvora, robijao zbog ubistva supruge

Samo mesec dana pošto je izašao iz zatvora, gde je proveo četiri godine zbog ubistva supruge Vere, Stanoje Stančić (80) danas je stradao u porodičnoj kući u Avalskoj ulici u Ripnju. I dalje se nagađa da li je bivši osuđenik nepažnjom prouzrokovao eksploziju plinske boce, posle čega je izgoreo, ili je izvršio samoubistvo tako što je namerno pustio gas u prostorije i upalio šibicu.

Pročitajte još:

Tragedija se dogodila oko 14.30, izgoreo je ceo sprat kuće, a komšije kažu da ih je ovaj događaj uplašio.

- Toliko je jako puklo, da smo mislili da ćemo ostati bez prozora - pričaju komšije koje žive prekoputa doma gde je stradao Stančić.

- Od detonacije, u dvorište nam je uletelo staklo, komadi drveta, delovi stolarije. Plamen je zahvatio ceo sprat, a izbio je čak i na krov. Prava je sreća da niko u tom trenutku nije prolazio ulicom, ko zna kakve bi povrede zadobio.

U mrtvačnici ga okupali, a onda je došao njegov otac... Kad su podigli čaršav, umalo se nisu onesvestili od šoka!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 20:48 Otac je tražio da vidi svoga sina poslednji put. Foto: Alo!/ Dejan Briza Šejh Abas koji već 26 godina kupa mrtvace, priča ono što se njemu tokom svih ovih godina desilo: "Pred sam početak rada, nazvaše me sa aerodroma i rekoše mi da je u avionu umro jedan mlad čovek.

Hitna pomoć, policija i vatrogasci su brzo stigli na mesto nesreće, ali medicinske ekipe su mogle samo da konstatuju smrt starca. Žitelji ovog dela Ripnja kažu da su vatrogasci pronašli ugljenisano telo.

Komšije otkrivaju da se nisu družile sa Stanojem. Kažu da su ga svi izbegavali, jer je imao "psihičkih problema i godinama je mučio pokojnu suprugu". Inače, njegova žena Vera (75), pronađena je mrtva u porodičnoj kući sredinom oktobra 2015. godine. Stanoje je policiji rekao da je preminula posle pada sa stepenica, ali su inspektori na njenom telu uočili sumnjive modrice pa su ga priveli.

Nasilje, batine, silovanje, mučenje, zlostavljanje

Shutterstock, ilustracija

Nasilje, Foto: Shutterstock, ilustracija

- Držao ju je vezanu lancem za gelender, tako da je mogla da ode samo do kupatila. Vređao ju je, čak isterivao golu u dvorište. Kada je jednom uspela da se odveže, jadna žena je bežala od kuće sa lancem oko noge. On ju je stigao i istukao, posle čega je nismo često viđali - ispričali su tada stanovnici Ripnja.

Bračni par Stančić godinama je živeo u Parizu, gde su zaradili penzije. Imali su dva sina, koji žive u Francuskoj i uopšte ne dolaze u rodni kraj.

Komšije kažu da Stanojevu kuću niko od porodice nije obišao dok je on bio na izdržavanju kazne.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista