Branko Sekulović
Alo
Branko Sekulović

Foto: Žurnal.ba

Branko Sekulović, Foto: Foto: Žurnal.ba

Biznismen Branko Sekulović osuđen je juče na 35 godina zatvora presudom Višeg suda u Beogradu zbog trostrukog ubistva koje je počinio 2007. u svojoj firmi „S kompani“ na Vidikovcu.

Pročitajte još:

On je devet godina bio u bekstvu, a presuda je doneta 12 godina posle trostrukog ubistva. Tužilaštvo je u završnoj reči za Selukovića tražilo najtežu kaznu, dok je on negirao zločin, tvrdeći da mu je žao ubijenih i da saoseća sa njihovim porodicama.

Sud je utvrdio da je Sekulović u kancelariji svoje firme „S kompani“ na Vidikovcu, 28. septembra 2007. ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

Maja Tanasković i Danica Živanović

Alo/ Masanori Jošida

Danica Živanović, supruga ubijenog Darka Foto: Alo/ Masanori Jošida

- Jednoglasno je odlučeno da se Sekulović osudi na 35 godina. Tužilaštvo je predložilo kaznu od 40 godina, međutim, uzimajući u obzir godine okrivljenog, posledice, okolnosti i način izvršenja odlučeno je da je ova kazna primerena - rekao je juče sudija.

Posle izricanja presude, Sekulovićev advokat Slobodan Ružić rekao je da je kazna drakonska i da će uložiti žalbu.
- Sudija je dužan da obrazloži presudu, a to nije učinjeno. Smatram da nema dokaza da je to počinio. Kazna je drakonska jer sud nije uzeo u obzir maltretiranje i reketiranje Sekulovića - kaže Ružić.

Jasmina Pejović

Alo/ Masanori Jošida

Jasmina Pejović, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Sekulović je posle ubistva devet godina bio u bekstvu, sve do 22. oktobra 2016, kada je s lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod između BiH i Hrvatske. Srbiji je izručen 21. jula 2018. i od tada je u pritvoru.

Majka: Malo je, i sami znate!

Izricanju presude, osim Sekulovićevog oca, prisustvovala je Jasmina Pejović, majka ubijenog Dušana Pejovića, Sloboda Samardžić, majka ubijenog Vladimira Samardžića, i Danica Živanović, Darkova supruga. - I sami znate! Malo je! - kratko je u prolazu poručila majka Dušana Pejovića.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih poslova jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu novca koji su mu dali na kamatu.

Navodno su Samardžić i Živanović krajem jula 2007. sa njim potpisali ugovor o pozajmici 100.000 evra, a on se obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vreme.

Međutim, uprkos tome što su dobili stanove, oni su navodno tražili stanove i lokale, zbog čega je izbila svađa, koja je okončana krvavim pirom.