Miodrag Davidović Daka, Hit Tvit
Printscreen Pink
Miodrag Davidović Daka, Hit Tvit

Printscreen Pink

Miodrag Davidović Daka, Hit Tvit, Foto: Printscreen Pink

Srpske bezbednosne službe, na osnovu baznih stanica, otkrile su da su dve kartice crnogorskih mobilnih operatera bile aktivne reonu mesta gde je pucano na Miodraga Daku Davidovića, koji je bio u društvu vladike Joanikija.

Istražitelji su odmah nakon pucnjave locirali nekoliko crnogorskih državljana iz kriminalnog miljea, u blizini hotela Crown plaza, mesta gde se desilo ranjavanje.

U toku je, kako je potvrđeno, veštačenje brojeva telefona, odnosno, traži se veza sa ovim događajem.

Sumnja se da su vlasnici tih brojeva bile bezbednosno interesantne osobe iz Crne Gore, a policija ispituje da li oni imaju veze sa ovim događajem, ekskluzivno saznaje Borba.

Da li je slučajnost ili nešto drugo, da kriminalci budu u blizini mesta gdje je pokušan atentat na Davidovića, velikog donatora SPC i protivnika režima Mila Đukanovića, ostaje da utvrdi istraga.

Davidović je u trenutku ranjavanja, bio je u kafiću, na međuspratu hotela “Kraun plaza” na Novom Beogradu, zajedno sa vladikom Joanikijem, episkopom budimljansko-nikšićkim. On je pogođen u ruku hicem iz snajpera, a prema prvim saznanjima iz istrage, samo je splet srećnih okolnosti pomogao da ne bude ubijen.