hapšenje
Vladimir Marković
hapšenje

Vladimir Marković

hapšenje, Foto: Vladimir Marković

 

Ovaj jezivi napad desio se u gradu Hanu, a sumnja se da je Srbin plaćenik, koga je angažovao jedan menadžer, Ginterov konkurent.

 

Plaćenik

- Navodno, taj menadžer je želeo da sedne u Ginterovu fotelju, ali nikako nije mogao da napreduje u karijeri. Zbog toga je dao novac Srbinu i njegovom saučesniku, koji je još u bekstvu, da onesposobe Gintera i tako mu omoguće da napreduje. Namera im nije bila da ubiju Gintera, već samo da ga zastraše i sklone s posla - navode izvori nemačkih medija i dodaju da je uhapšeni Marko L. sa pomagačem kobnog dana, u martu 2018, sačekao žrtvu nedaleko od njegove kuće.

Pročitajte još:

 

- Presreli su ga na ulici, oborili na pod i sipali mu sumpornu kiselinu na lice. Nakon toga su pobegli - preneli su mediji.

Istraga o ovom slučaju trajala je duže od godinu dana, a rezultati su stigli tek kada je kompanija „Inogi“ ponudila nagradu od 80.000 evra za informaciju o napadačima.

- Veruje se da je neko zbog novčane nagrade ocinkario Srbina i njegovog saučesnika, kada je čitavo klupko napada počelo da se odmotava - rekli su izvori.

Austrijska policija

Shutterstock

Policija, Foto: Shutterstock

 

Bio i telohranitelj

Marko L. uhapšen je, kako su preneli nemački mediji, tokom jednog rvačkog turnira, na kome je bio takmičar.

- Specijalci su upali na takmičenje i stavili lisice Marku L. naočigled šokiranih posmatrača. Inače, uhapšeni Srbin godinama živi u Kelnu i član je rvačkog kluba Mulhajm - preneli su mediji iz Nemačke.

Nemačka policija

Shuterstock

Nemačka policija, Foto: Profimedia

 

Osim što se bavi sportom, osumnjičeni Marko L. navodno je i pripadnik ozloglašene moto-bande Anđeli pakla, koja je poznata po svojim kriminalnim aktivnostima.

- Srbin je u Nemačkoj godinama radio i kao telohranitelj nekim nemačkim kriminalcima i makroima, zbog čega se u tom miljeu smatra „stručnjakom za posebne slučajeve“ - piše nemačka štampa.

Nemačkim istražiteljima su u ovom slučaju pomogle i kolege iz Srbije.

VIDLJIVE POSLEDICE

Bernard Ginter pretrpeo je ozbiljne povrede. Godinu dana posle napada on se pojavio na godišnjem kompanijskom događaju sa tamnim naočarima, trakom oko glave i maramom na vratu. Uprkos tome što je pokušao da sakrije povrede na svom licu i vratu, posledice opekotina nastalih od kiseline bile su i te kako vidljive na njegovoj koži.

 

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi