Aleksa i Stefan Milosavljević
Facebook Printscreen
Aleksa i Stefan Milosavljević

Facebook Printscreen

Aleksa i Stefan Milosavljević , Foto: Facebook Printscreen

Tinejdžer Sidni Džejdan Kokiri (18) koji je na Novom Zelandu ubio Srbina Gorana Milosavljevića iz Paraćina tokom pljačke osuđen je na dve godine zatvora.

Pročitajte još:

Milosavljević je radio kao čuvar u supermarketu u kojem je Kokir 2. maja prošle godine ukrao kutiju za donacije i pokušao da pobegne. Milosavljević je zaustavio tinejdžera koji je pokušao da ga udari, ali nije uspeo. Goran je tada udario tinejdžera u lice i zgrabio ga za vrat tražeći od njega da napusti prodavnicu.

Kada ga je Milosavljević pustio, tinejdžer ga je udario, a Srbin je pao i udario glavom o beton. Čitav incident su snimile sigurnosne kamere. Majka tinejdžera je ohrabrivala sina da pobegne. Sledećeg dana Milosavljević je preminuo u bonlici u Oklandu. Kokiri je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata.

Nijedan od dva sina nastradalog Srbina, Aleksa i Stefan, nisu želeli da prisustvuju izricanju kazne, ali su njihove izajve pročitane na sudu. Najstariji sin ubijenog Srbina je u svojoj izjavio otkrio da je otišao kod oca u bolnicu čim je čuo šta se dogodilo.

- Nadali smo se čudu, ali to se nije dogodilo. Ja sam još uvek sam slomljen iako je prošlo 10 meseci, uvek ću imati rupu u srcu. Barem smo imali priliku da ga vidimo poslednji put i da se pozdravimo sa njim - stoji u njegovoj izjavi.

Preporučujemo još:

Najmlađi sin je rekao da se molio da njegov otac preživi.

 - On je naporno radio da bismo mi imali bolji život. Želim da bude ponosan na nas - istakao je on.

Goranovo ubistvo bilo je još jedna tragedija koja je zadesila porodicu Milosavljević. Naime šest meseci pre Goranove smrti njegovi roditelji su poginuli na auto-putu kod Umčara nakon što su ga ispratili na avion za Novi Zeland. Prilikom teške saobraćajne nesreće u kolima je bio i Goranov mlađi sin, star 15 godina, koji je preživeo.

Tenejdžer koji je ubio Gorana, već je odranije poznat policiji. On je još u decembru 2017. godine, imao dve optužbe za provalu.