Ubio homoseksualca: Srpski državljanin (53)
Promo
Ubio homoseksualca: Srpski državljanin (53)
Ubio homoseksualca: Srpski državljanin (53) , Foto: Promo

 

Zločin je mogao da bude rešen odmah nakon ubistva jer se nemačkoj policiji javila osoba koja je rekla da zna ko je ubica, ali joj niko od inspektora nije poverovao.

 

Potraga za svedocima

Zanimljivo je da nemačka policija sada traži svedoka, kao i neke druge koji bi dodatno pojasnili kako je i zašto došlo do zločina, ali i da se 100 odsto potvrdi da li je uhapšen čovek zaista ubica od pre 27 godina.

- Emilio Benito Rika je pronađen mrtav u svom stanu 8. februara 1987. godine u ulici Karla Marksa, u berlinskom kvartu Nojkeln. Premetačine u stanu nije bilo, ali je primećeno da nedostaje samo video-rekorder. Operativnim radom utvrđeno je da je Emilio išao često na metro stanicu Zoologišer garten, gde su se okupljali homoseksualci. Na tom mestu Rika se sastao sa čovekom s kojim je otišao na pozorišnu erotsku predstavu - navodi nemačka policija.


Dodaje se da je Benito s tim čovekom viđan u više navrata sve do trenutka kada su njih dvojica otišla kod Emilija u stan, u kom je kasnije pronađeno telo homoseksualca.

Mesto gde se  odigrao zločin
Mesto gde se odigrao zločin, Foto: Promo


- Detalji njihovog poznanstva su nepoznati. Ipak, tek 2014. uspešno je određen DNK ubice, koji je odmah predat Interpolu. Urađen je profil koji odgovara Srbinu (53). On je otkriven u Češkoj, gde je u septembru ove godine uhapšen i sada predat nemačkim vlastima - kažu u policiji.


Takođe, veoma interesantno je što se nemačkim policijskim inspektorima dan nakon ubistva 1987. godine javila osoba koja je želela da ostane anonimna tvrdeći da može da da sve ubičine podatke.
- Rekla je da zna i ime i prezime ubice, kao i da zločinca poznaje lično. Inspektori nisu poverovali i zbog toga je istraga trajala čitavih 27 godina. Sada se ispostavilo da je ta anonimna osoba pomenula lične detalje počinioca koji odgovaraju gotovo u potpunosti osumnjičenom koji je uhapšen i da je zločin mogao biti davno rešen - pišu portali.

Komentari (4)

PORODIČAN ČOVEK

16.11.2015 16:23

IMA LI IJEDNO MESTO NA SVETU I KOSMOSU DA LJUDI IZ SRBIJE NISU UBILI ,UKRALI ,DILOVALI ,KRIMINALISALI ? ŠTO MORAMO SVUGDE DA SE TRPAMO I TO UVEK NEGATIVNO?

alpacino

16.11.2015 19:24

@PORODIČAN ČOVEK - Za te ljude iz Srbije se cesto ispostavi da su Albanci ili Romi, kao u ovom slucaju....

alpacino

16.11.2015 19:24

@PORODIČAN ČOVEK - Za te ljude iz Srbije se cesto ispostavi da su Albanci ili Romi, kao u ovom slucaju....

Zemljootvorise

16.11.2015 19:26

@PORODIČAN ČOVEK - Vi ste jedan veoma malouman i glup covek cim imate takvo misljenje. Srbi su doprineli covecanstvu na bezbroj nacina,a vi ostavljate ovakve komentare koje nemaju nikakav smisao niti vezu sa istinom. Ne mozete prema ovome sto pise u ovom tekstu ni da uopste zakljucite da li je to ubistvo bilo npr. opravdano, a tek da ne govorim o donosenju zakljucaka o svim srbima.