Zatvor u Austriji
profimedija
Zatvor u Austriji

profimedija

Zatvor u Austriji, Foto: profimedija

Ceo slučaj otkrila je austrijska policija i protiv Branka, koji služi kaznu od sedam i po godina, pokrenut je novi postupak, zbog sumnje na podstrekavanje na ubistvo, zbog čega mu preti još godina robije. Nakon više godina provedenih na robiji Branko je skovao pakleni plan zahvaljujući kojem bi bio oslobođen, a ujedno bi se osvetio i svojim saučesnicima, koje je optuživao da su mu smestili zatvor jer su policijski špijuni.

 Mržnja prema njima je svakim danom sve više rasla, izjedalo ga je što su oni na slobodi, a on trune u zatvoru.

Prema pisanju austrijskih medija, Branko je uspeo da ubedi svoju suprugu da je nevin i da mu je robija nameštena.

Advokati: Klijent nije mislio ozbiljno

Njegovi advokati zahtevaju da Branko bude poglašen nevin povodom druge optužbe, jer on nije ozbiljno mislio kada je naručio ubistvo svojih saučesnika. Kako advokati tvrde, plan za ubistvo više liči na scenario za neki film jer on nikada nije mogao da bude izvršen.

 - On je dugo i temeljno svoj plan sprovodio u delo. Ženi je pričao kako mu je loše u zatvoru i da nevin leži, jer su mu smestila dva poznanika. Nakon što ju je ubedio da je nevin, molio je da ona prenese poruku njegovim starim prijateljima da za 100.000 evra eliminišu njegove saučesnike. On im je objasnio da bi njegov saučesnik pre ubistva, koje treba da izgleda kao nesrećni slučaj, trebalo da napiše pismo u kojem bi objasnio da je Branko nevin. Žrtva treba da umre na klupi u parku od predoziranja heroinom. Policija kada bude radila uviđaj treba kod njega u torbi da pronađe pismo u kojem on priznaje da je Branku sve namešteno i da robija nevin - pišu austrijski mediji.

Prema navodima austrijskih medija, nedugo zatim bi trebalo da nestane i drugi izdajnik zbog koga je Branko završio na robiji, nakon čega bi se on našao na slobodi. Umesto na slobodi, Branko se ponovo našao na optuženičkoj klupi, zbog sumnje na podstrekavanje na dvostruko ubistvo.

Komentari (1)

nedjo

25.11.2017 16:43

srbin vrlo fin covek ,a advokat je car ''nije mislio ozbiljno''