Beč, teroristički napad
EPA/Christian Bruna
Beč, teroristički napad

EPA/Christian Bruna

Austrija, Foto: EPA/Christian Bruna

Srpski državljanin (61) uhapšen je u nedelju u Austriji, u pokrajini Tirol, zbog sumnje da je pokušao da ubije svoju pastorku, prenose lokalni mediji.

Kako navode, incident se dogodio oko 21.30 časova na parkingu u toj pokrajini dok je poćerka osumnjičenog čekala svoju majku (38) u automobilu.

- Mlada devojka je sedela na mestu suvozača i pušila cigaretu. Prozor pored nje bio je poluotvoren da bi mogla da trese pepeo. Nakon izvesnog vremena, došla je njena majka, a za njom i osumnjičeni, koji je bio vidno uzrujan - objašnjava sagovornik austrijskih medija.

Kako dodaje, Srbin je potom, vređajući pastorku, počeo da udara u staklo.

- Pesnicom je udarao u staklo, a potom je pokušao nasilno da otvori prozor i, pretpostavlja se, zadavi pastorku. Delići polomljenog stakla su nesrećnom detetu posekli vrat i ruku. Međutim, tada se umešala njena majka - supruga osumnjičenog - koja je najpre pokušala da odgurne napadača, ali je naposletku odlučila da uđe u vozilo i zaključala sva vrata. Majka i ćerka su neko vreme provele u zaključanom automobilu razmišljajući šta da rade, ali naposletku su otišle u policijsku stanicu da prijave napad. Majka je u sukobu s mužem povredila prst - navodi izvor austrijskih medija.

Policija je, prema objavljenim informacijama, napadača pronašla u njegovoj kući, gde je i uhapšen.

- Srbin je na saslušanju u policiji priznao krivično delo, ali je negirao da je pastorku pokušao da ubije - navode tamošnji mediji.

Kako se sumnja, motiv pokušaja ubistva su neraščišćeni porodični računi, jer uhapšeni Srbin i majka povređene devojke navodno već dugo ne žive zajedno.

Komentari (1)

jana

02.03.2021 07:47

Boze sto nas sramote po svetu.