hapšenje Ukrajina
Ilustracija
hapšenje Ukrajina

Ilustracija

hapšenje Ukrajina, Foto: Ilustracija

Oni se sumnjiče da su učestvovali u organizaciji i pucanju na Radoja Zvicera u Kijevu.

Inače, za Stefanom Mandićem Đukićem raspisana je poternica zbog ubistva Jovana Klisića u Baru.

Stefan Đukić (29) sumnjiči se za ubistvo istaknutog pripadnika barskog klana Jovana Klisića ove godine, ali i ranjavanje Velizara Gardaševića. Đukić koji je dosad bio u bekstvu, ranije je hapšen u Beogradu i imao je određene veze sa grupom bliskoj Luki Bojoviću.

Ime Stefan Đukić možda nije poznato srpskoj javnosti, ali on je u međuvremenu promenio prezime. Ranije se prezivao Mandić i kao takav postaje poznatiji jer je optužen za ubistvo Klisića.

Podgoričanin Emil Tuzović (30) je odavno poznat crnogorskim organima bezbednosti. Između ostalog, crnogorski mediji navode da je u novembru 2011. godine s leđa je pucao u tada dvadesetpetogodišnjeg sugrađanina Jasmina Mukovića. U julu 2015. uhapšen je pošto je policija kod njega pronašla 100 grama heroina.

U januaru 2016. godine u centru Podgorice Tuzović je ranjen - metak ga je okrznuo u predelu grudnog koša, ali on nije zadržan na lečenju. Prema tadašnjim izveštajima, on se ispred jednog kafića u crnogorskoj prestonici posvađao sa muškarcem, koji je potom izvadio pištolj u pucao u pravcu Tuzovića.

- Ne isključuje se mogućnost da su organizatori pokušaja Zvicerovog ubistva došli do njega posle prošlogodišnje rekordne zaplene kokaina u Odesi. Tada je pala ekipa koja je iz Kolumbije švercovala oko 20 tona kokaina pomešanog sa lakom i farbom, a cilj im je bio da ga kasnije izoluju u laboratoriji. Naime, kako su pripadnici škaljarskog klana iz Atine kontrolisali šverc narkotika, tako se sumnja da je zbog rata koji vlada među klanovima suprotna ekipa našla uporište u Ukrajini odakle su kontrolisali Crno more - rekao je izvor.