Aleksandar Savatić
privatna arhiva
Aleksandar Savatić

privatna arhiva

Aleksandar Savatić, Foto: privatna arhiva

- Ovom sramnom presudom su mi ponovo ubili sina! Četiri godine za četiri mlada života, to je katastrofa! Kad su mi javili za kaznu, zaustavio sam kamion u Italiji i od muke nisam mogao da vozim. To je van svake pameti! - kaže za "Alo!" Sreten Savatić, otac mladog taksiste u čiju se "dačiju" zakucao BMW, i ističe da je Nikola vozio mortus pijan.

Sreten Savatić

Privatna arhiva

Sreten Savatić, Foto: Privatna arhiva

Otac tragično preminulog mladića je naveo kako je Nikola Mihailović vozio pijan u punoj brzini.

- Ne mogu da mu oprostim jer je vozio bahato. Da je vozio normalnom brzinom i da nije bio pijan, verovatno bi uspeo da ukoči i spreči nesreću. I da je moje dete vozilo, ne bih mu oprostio! Nemoguće je da je Nikola vozio brzinom od 117 kilometara na sat! Bio je pijan i sigurno je vozio 200 na sat - kaže Sreten i navodi da je posebno ogorčen zbog toga što je Nikola pokušao da za tragediju okrivi njegovog sina.

- Na snimku se vidi da je moj sin zaustavio "dačiju" i propustio druga vozila. Ušao je normalno u svoju traku, ali je Nikola stigao velikom brzinom i pokupio ih, bez tragova kočenja. Da je osuđen i na 40 godina, to mi ne bi vratilo sina, ali je ova kazna za svaku osudu - u dahu kaže Sreten, koji trenutno radi kao vozač u Austriji i Italiji.

- Utehu mi pruža ćerka, koja je udata i ima sina. Aleksandar je pričao da ima neku devojčicu, bio je momak za primer, a izgubio sam ga u sekundi - navodi nesrećni otac.

Biljana Borovčanin: "Mrtva usta ne govore!"

Advokat Biljana Borovčanin

Privatni album

Advokat Biljana Borovčanin, Foto: Privatni album

Pravna zastupnica Biljana Borovčanin, punomoćnica porodica Savatić i Belošević, istakla je da Nikola nije ni smeo da sedne za volan, niti da prekorači ograničenje brzine od 50 kilometara na sat.

- Neprekidno se tvrdilo da je vozač "dačije" doprineo nesreći, ali kako mrtva usta ne govore, jasno je da je uzrok nesreće enormna brzina BMW-a i odsustvo pažnje vozača. Mnoge okolnosti nesreće ostale su nejasne jer nije urađena rekonstrukcija na mestu tragedije, a sud se rukovodio nalazom veštaka, koji, prema mom mišljenju, nije odgovorio na mnogo pitanja - kaže Biljana Borovčanin.

Nikola Mihailović (28) iz Velikih Crljena optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u avgustu prošle godine na Ibarskoj magistrali u kojoj su poginuli Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19). 

Stradali u nesreći na Ibarskoj

Privatna arhiva

Stradali u nesreći na Ibarskoj, Foto: Privatna arhiva

Utvrđeno je da je Mihailović imao 1,36 promila alkohola u krvi i da je vozio 117 kilometara na sat na deonici puta na kojoj je ograničenje 50 kilometara na sat. 

Pročitajte još: