Jovana Milenković
Printscreen/facebook
Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Saša Milenković, otac nastradale Jovane i povređene Teodore Milenković, kaže da se moli Bogu da njegov unuk preživi.

- Roditelji su mu poginuli, a on ih nije ni video. Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a u nedelju mu sahranjujemo majku, moju stariju ćerku Jovanu - rekao je Saša za Blic, pokušavajući da čvrstim stavom sakrije veliki bol.

Pročitajte još:

 

- Dete nije videlo ni oca ni majku. Rekla sam da ga nazovemo Srećko jer je preživeo nesreću. Spasao se i pobegao od smrti. Ne postoji gore niti grđe. Ali njegov otac Stefan je hteo da se zove Vuk - ispričala nam je Jasmina Golubović, rođena sestra Saše Milenkovića.

Zet Stefan Ilić (26), koji je poginuo na licu mesta u sudaru sa autobusom na putu Kruševac - Đunis, vozeći "fijat punto", živeo je zajedno sa tastom Sašom, suprugom Jovanom, njenom sestrom Teodorom i njihovom bakom Nadeždom. On se iz obližnjeg sela Parunovac pre godinu dana doselio kod njih. Jovana je zatrudnela i čekali su rođenje sina.

- Stefan je radio kao auto-mehaničar. U poslednje vreme je radio na građevini i bavio se sličnim poslovima. Tog dana su krenuli na pregled u bolnicu u Kruševcu jer je Jovani ostalo petnaest dana do porođaja. Jovana je sedela iza Stefana, koji je vozio. Saša je bio suvozač, a iza njega je sedela Teodora. Autobus je samleo celu levu stranu. Šta ti je sudbina - rekla je Jasmina, koja nije mogla da sakrije tugu i suze zbog velikog gubitka voljenih.

Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Teodora se oporavlja od povreda u kruševačkoj bolnici. Ona je svesna i nije životno ugrožena. Ali, prema rečima oca Saše, ona još ne zna da joj sestra nije živa.

- Ne pada mi napamet da joj to sad saopštim. U trenutku dok se oporavlja! One su bile mnogo vezane. Takva vest bi mogla psihički da je uništi. Sačekaćemo još malo pre nego joj kažemo istinu o sestri i bebi - kratko i jasno je rekao otac.

Majka ih napustila kad su bile male

Inače, Saša, Jovana i Teodora imali su težak život. Sašina supruga, Jovanina i Teodorina majka, ostavila ih je dok su ćerke bile male. Zahvaljujući pomoći majke Nadežde Saša je uspeo da ih podigne. Ceo Đunis ih je znao kao decu za primer. Kulturne i lepo vaspitane.

Beba koja je nakon saobraćajne nesreće na mestu Čokotino brdo kod Kruševca rođena carskim rezom i dalje se nalazi na odeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru. Prema rečima direktora Kliničkog centra dr Predraga Sazdanovića, muško novorođenče je priključeno na aparat za disanje, ali je i dalje životno ugroženo. Pojedini parametri su stabilizovani, ali prognoze o daljem razvoju stanja deteta još ne mogu da se daju.

Sneg, nevreme, mećava

AP

Ilustracija, Foto: AP

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu predložilo je sudu određivanje pritvora vozaču autobusa J. B. (37) iz okoline Kruševca zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Baka: Sanjala sam moju Jovanu, odgajila sam je od malih nogu

Baku Nadeždu smo zatekli kako sedi na kraju kauča, dok se zamišljena priseća trenutaka provedenih sa Jovanom.

- Danas sam usnila da Jovana ulazi u sobu. Ja sam je pitala šta radi beka, misleći na bebu. Da li je gladna i da li joj je nešto spremila - reče baka i ponovo odluta u svojim mislima.

Nadežda je Jovani i Teodori u stvari bila druga majka. Tako su se i one ophodile prema njoj, jer drugu nisu imale.

 

- Obe su dobijale iste stvari, iako je razlika između njih dve četiri godine. Šta god su htele da obuku, uzimala bih im. Jakne, čizmice, kape, patike... Uživala sam gledajući ih kako zajedno rastu. Sada više nema moje Jovane - rekla je Nada.

Baka se prisetila i četvrtka kada se dogodio udes.

- Svi su krenuli zajedno u Kruševac. Rekla sam im da ne idu jer je loše vreme i da sačekaju da se malo poboljša situacija na putevima. Ali Jovana mi je rekla da moraju da odu da još jednom pre porođaja pregledaju bebu - kaže baka.