Policajac Bojan Radosavljević
Privatna arhiva
Policajac Bojan Radosavljević

Privatna arhiva

Policajac Bojan Radosavljević, Foto: Privatna arhiva

Ovako u ispovesti za „Alo!“ govori policajac Bojan Radosavljević, načelnik odeljenja saobraćajne policije u Kragujevcu, koji je u ponedeljak, 18. januara, u naselju Aerodrom u Kragujevcu, pomogao mališanu koji je dozivao pomoć jer ga je ulicom jurio nepoznati muškarac.

Incident se dogodio nešto posle 18 časova, a Radosavljević je u tom trenutku bio van dužnosti.

- Kad sam pokušao da zaustavim nasilnika, on je nasrnuo na mene, ali naposletku sam uspeo da ga savladam i oborim na zemlju. Lakše sam povređen tokom borbe, ali to nije ništa u poređenju s onim što je moglo da se desi da se nisam umešao. Uprkos povredama, uvek ću učiniti isto, jer to je posao i dužnost policajca - da služi građanima. Samo sam radio svoj posao - rekao je Radosavljević za naš list i dodao da je nasilnik procesuiran i da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Skromni policajac nije želeo da govori o svim detaljima incidenta, ali je jedan očevidac otkrio za „Alo!“ da je mališan, bežeći od nasilnika, vikao: „Hoće da me ubije, pomozite!“

- U tom trenutku, niotkuda, pojavio se muškarac u civilu, koji je nasilniku dovikivao da prestane da trči jer je on policajac. Nekoliko sekundi kasnije njih dvojica počeli su da se tuku. Međutim, čovek koji se predstavio kao policajac uspeo je da obori nasilnika, a ubrzo su im prišli i prolaznici, koji su ih razdvojili. Muškarac koji se okomio na dečaka iskoristio je taj trenutak i pobegao. Međutim, policiji nije trebalo dugo da ga pronađe i uhapsi - ispričao je jedan očevidac iz Kragujevca.

Kako saznajemo, dečak je nakon incidenta zbrinut, a policija trenutno ispituje zašto ga je uhapšeni muškarac jurio.

Pročitajte još: