Olatz Bilbao Gonzales
Printscreen: Youtube
Olatz Bilbao Gonzales

Printscreen: Youtube

Olatz Bilbao Gonzales, Foto: Printscreen: Youtube

Kako, "Alo!" saznaje, uprkos tome što je Olac prvobitno tražila da napusti Srbiju i medicinsku pomoć potraži u rodnoj Španiji, ona se ipak predomislila i poverenje ukazala srpskim hirurzima.

Let u Španiju papren i rizičan!

Specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije dr Milomir Gačević kaže za "Alo!" da bi transport Olac Bilbao Gonzales u inostranstvo doneo određene rizike, ako bi ona zahtevala da medicinsku pomoć potraži van naše zemlje.

- Transport je prihvatljiv ako je pacijentu povređeno samo meko tkivo, ali ako je povrđena i kost, kao što je to slučaj kod gospođice, transport je rizičniji. Cena dopremanja ovakovog pacijenta u inostranstvo zavisi od toga da li je let na redovnoj liniji ili se iznajmljuje privatni avion. Koliko mi je poznato, suma se kreće između 5.000 i 10.000 evra - kaže dr Milomir Gačević.

 - Olac je u sredu prebačena iz KBC "Zemun" na VMA. Nimalo nije klonula duhom, iako ima ozbiljnu povredu kolena i dela potkolenice. Svesna je da je ovo njena životna bitka koju mora da dobije i s nestrpljenjem čeka operaciju. Posle dodatne dijagnostike na VMA, lekari su odbacili amputaciju noge kao jedino rešenje i odlučili da urade rekonstrukciju - kaže naš izvor i navodi da joj predstoje operacija i dug oporavak. 

- Hirurška intervencija u vidu rekonstrukcije neće biti nimalo laka, a najbolji tim srpskih lekara spreman je da misici spase nogu. Devojka se smirila posle prvobitnog šoka zbog situacije u kojoj se našla. Na VMA ima najbolju moguću negu i svasna je da zbog ozbiljnosti povrede mora da bude jaka. Ona uopšte ne pominje odlazak iz Srbije. U Beogradu će ostati najmanje mesec dana, dok se njeno stanje ne stabilizuje. Veruje srpskim lekarima i nema posebne zahteve od medicinskog osoblja - zaključio je izvor.

 

VMA

Alo!/Rajko Ristić

VMA, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Bivša mis Marbelje povređena je u noći između 10. i 11. juna u eksploziji na Novoj Galenici, a bomba je podmetnuta pod automobil Strahinje Stojanovića (28), koji je, navodno, u trenutku nesreće otišao do kuće po telefon koji je zaboravio.

Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa Šaranovićima, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. u sukobu s klanom Luke Bojovića. Paja Stojanović, otac napadnutog Strahinje Stojanovića, ubijen je 2015. u Zemunu s nekoliko hitaca.

Komentari (7)

Alex

16.08.2018 23:49

E dobro je da nema posebnih zahteva jer bas sam se zabrinuo sta onda raditi, da se ne bruka VMA pred ovakvom zvezdom.

miroslav moric

17.08.2018 00:35

@Alex - Dodiplomatskog skandala srecom nije doslo.Supruga pok. dir.zoo vrta ka cuvena slikarka u Spaniji i njene veze itekako pomogle zemlji Srbiji.

sava

17.08.2018 06:33

nego sta nego VMA ..

mi domaći

17.08.2018 09:46

A kada treba da se operiše neki obični državljanin ove naše nesrećne države "najbolji tim lstručnjaka" ne može da se bavi tim a uglavnom izostane i "najbolja moguća nega" koju ima ova individua koja se druži sa osobama "od ranije poznatim policiji, sa debelim kriminalnim dosijeima". Dokle ćemo više živeti u ovom mulju sa glavom u pesku....

tib

17.08.2018 22:46

Ko ce da snosi troskove lecenja za doticnu gospodjicu? Samo pitam.RICYU

Marcco

18.08.2018 21:38

@tib - Sa Spanijom, Srbija ima međudržavni ugovor o pružanju hitnih medicinskih usluga. Platiče spansko zdravstveno

Verica

18.08.2018 09:23

Sto se niste tako potrudili kad je mog brata udario auto? Nego je iskrvario dok strdosli + niste mogli da ga primite u bolnicu jer je strani drzavljanin sa Kosova. Mozda bi bio ziv da ste tako azuni bili