Čaba der
screenshoot
Čaba der

screenshoot

Čaba der, Foto: screenshoot

Čaba Der iz Čantavira, poznat kao „nasmejani ubica“, dao je veliki intervju mađarskoj televiziji „Hir“. Okrutni plaćeni ubica je iz mađarskog zatvora, u kom se nalazi zbog suđenja za ubistva u Budimpešti, Amsterdamu i Beogradu, pričao o teškom detinjstvu, objasnio kada je i zašto ušao u kriminal, pa čak i opisao neka smaknuća koja je izvršio.

Dera Mađari terete za ubistva tamošnjeg biznismena Lasla V. i Ivana Serdarušića u Amsterdamu. Srpsko pravosuđe ga, pak, optužnicom tereti za egzekuciju Nebojše Markovića na Banovom brdu. Suđenja u obe države su u toku.

Hladnokrvni ubica je priču neočekivano počeo svojim teškim detinjstvom, rekavši da je rođen u destruktivnim i nefunkcionalnim uslovima, te da su agresija i nasilje dominirali njegovim životom. Od kuće je otišao sa 10 godina, sa 12 je počeo da se bavi švercom odeće i hrane, a sa 13 je završio u popravnom domu zbog krađe automobila. Čaba je rekao da je njegov brat ubijen kada je on imao svega 13 godina, a da se ubrzo potom ubila i njegova majka. Brata je, navodno, ubio serijski ubica.

Čaba Der ubija sa osmehom

Policija, Alo!

Čaba Der ubija sa osmehom, Foto: Policija, Alo!

Potom je usledio drugi deo horora - priče o njegovim zločinima. Prvu likvidaciju izvršio je 2004. Žrtva je bio Branislav Jelačić, pripadnik novosadske kriminalne grupe „Firma“, kojom je rukovodio zemunski klan. Za to ubistvo odrobijao je 12 godina zatvora.

- Kako bih zaštitio i sebe i svoje prijatelje, otišao sam u jedan vojvođanski restoran i ispalio Jelačiću četiri metka iz „magnuma 357“ u grudi - rekao je i dodao da je zbog tog ubistva stekao mnogo neprijatelja koji su želeli da mu se osvete.

Dve godine kasnije, optužen je za tri likvidacije. Kako je rekao, hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu ubio je „preventivno“ jer mu je rečeno da on njega lovi. Ispalio mu je metak u potiljak.

Na osnovu tragova DNK nakon toga, utvrđeno je da je ubio i Lasla V. iste godine u Budimpešti. Njemu je probao da proda zaslađivač umesto kokaina, a kada je Mađar to otkrio, pucao mu je u glavu.

O ubistvu Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu u januaru 2019. Der nije mnogo pričao. Tvrdio je da je Marković predao ubici 20.000 evra da dođe u Mađarsku i ubije ga, ali da ga je on preduhitrio.

Na pitanje kakav je osećaj gledati žrtvu u oči pre ubistva, Der je rekao:

- Teško je opisati rečima. Veoma je loše živeti s tim osećajem - jer sam hrišćanin, verujem u boga, Isusa. Mislim da smo svi deca božja - to su teške, brutalne stvari.

BONUS VIDEO

*

Pročitajte još:

Komentari (1)

Bara

17.01.2021 12:23

Bez ljutnje ali se tacno vidi da je Madjar. Zasto, jer su oni preventivno u Srbiji pobacali preko 10000 Srba ,zene i deca ,pod led da oni ne bi postali Partizani ili da ih ne nasju Hrvati jer su oni klali sve.