Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac
facebook
Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac

facebook

Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac, Foto: facebook

Stanje Snežane Rudinac (24), koja se 11 meseci nalazi u komi nakon saobraćajne nesreće u Bečićima u kojoj je poginuo njen verenik, i dalje je nepromenjeno. Snežana je još u komi, bez izgleda da bi stanje moglo da joj se popravi, saznaje "Blic".

Bliži se godišnjica od stravične nesreće u Bečićima, kada je automobil kojim je upravljala bogata slikarka Emina Adrović (23) iz Budve, pokosila Kraljevčanku Snežanu Rudinac (24) i njenog verenika Miloša Vukmanovića (25) dok su prelazili ulicu, a stanje nesrećne Snežane i dalje je nepromenjeno.

Iz Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu prebačena je u Specijalnu bolnicu "Dr Borivoje Gnjatić" (Stari Slankamen) na dalji oporavak. Kako smo saznali, njeno stanje je i dalje veoma teško.

- Snežanino stanje je nepromenjeno, bez perspektive da bi u budućnosti moglo da krene nabolje. Nije joj se pogoršavalo, ali stanje u kom se nalazi je ozbiljno teško - rekli su nam kratko u bolnici gde sada leži Snežana.

Kuršumlija, Prokuplje, saobraćajna nesreća

Printscreen: Facebook

Tog kobnog dana, verenici Snežana i Miloš prelazili su ulicu u Bečićima, kada je na njih iz, pravca Budve, naletela slikarka Emina Adrović. Kako su kasnije objasnili u opštini Budva, na tom mestu je nekada bio pešački prelaz, ali u trenutku nesreće više "nije u funkciji".

Snežana je zadobila povredu glave, potkolenice, natkolenice i grudnog koša, a njen verenik Miloš preminuo je na licu mesta.

Nesrećna devojka je prvih nekoliko dana bila smeštena u risanskoj bolnici, nakon čega je helikopterom prebačena na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. A onda su usledili mukotrpni dani za porodicu i selidba po srpskim bolnicama.

Pročitajte još:

Ne zna da joj je verenik poginuo

Snežana i Miloš su se verili nakon veze ispunjene ljubavlju, a na jesen prošle godine planirali su da vezu ozvaniče i pred zakonom i pred bogom. Da bi sakupili novac za to, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade.

Nakon stravične nesreće, zbog bojazni da bi to moglo loše uticati na njeno već kritično stanje, Snežanini bližnji u prvom trenutku odlučili su da joj prećute smrt njenog voljenog. Nakon toga više se nije budila iz kome... Uskoro će se navršiti i godišnjica, a ona nije saznala da je Miloš nastradao.

Pijanoj slikarki poništili alko-test na sudu

Emina Adrović uhapšena je nakon udesa i provela je mesec dana u pritvoru. Nakon toga je uz jemstvo od 218.000 evra puštena da se brani sa slobode. Ona se na suđenju izjasnila da nije kriva za nesreću.

- Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad - rekla je ona.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

Zanimljivo je da je alko-test kome je Adrovićeva bila podvrgnuta najpre pokazao da je u krvi imala 0,51 promil alkohola, a zatim je sud to odbacio i predmet vratio na postupanje Osnovnom sudu u Kotoru i to zbog, kako su preneli crnogorski mediji, "prekvalifikacije krivičnog dela i nepostojanja umišljaja".

Takođe, otac slikarke koja važi za Budvanku na visokoj nozi, došao je nakon Miloševe sahrane sa 40 ljudi. Njegovom ocu je ponudio da plati sahranu što je ovaj odbio uz objašnjenje da sami plaćaju sahrane svojih najmilijih.

Potom je, kada su svi otišli sa groblja, pokušao da na Miloševom grobu ostavi novac, u čemu ga je sprečio jedan komšija koji je to slučajno video. Otac Emine Adrović je, napominje Milošev otac Dragutin, sve vreme o svojoj ćerki pričao najbolje.

- Rekao sam mu: "Svaka čast". Ali i to što je uradila njegova ćerka je čisto ubistvo! Vozila je 80 kilometara brže od dozvoljene brzine i ubila mog sina na pešačkom prelazu! Takođe sam mu rekao i da sam čuo da to njoj nije prvi incident, ali da je ranije to zataškavano. O tome što je uradila sud će da odluči, a ona, ako ima savest, neka živi sa tim - kazao je tada neutešni otac Dragutin.

Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Ko je Emina Adrović?

Bogata slikarka ali ujedno i ćerka bivšeg policajca koji je sada vlasnik luksuznog hotela "Adrović" naletela je tog dana na verenike koji su u njenu zemlju došli da zarade za svadbu. Emina je takođe bila uključena u posao oko luksuznog hotela koji se nalazi na Svetom Stefanu. Vodila je društvene mreže i bila zadužena za marketing hotela.

Da je ovaj slučaj i te kako zataškavan u Crnog Gori može se jasno videti i iz toga da su čak i tamošnji mediji samo prvih par dana pisali o ovome, uz siromašne informacije o osobi koja je pokosila verenike. Jasno je bilo i po tome što su se ubrzo nakon nesreće pojavili podaci koje je pružila opština Budva, da su verenici pretrčavali na mestu "starog pešačkog prelaza koji više nije u funkciji".

Kako je pisalo na njenim nalozima na društvenim mrežama koji su sada obrisani, ona drži i nekoliko umetničkih galerija u Crnoj Gori.

Željko Ražnatović Arkan

EPA