Policija rotacija uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

* Nedžib Kačar (60), biznismen iz Novog Pazara

* Pronađen je mrtav u svojoj vili 

* Još nije poznato da li se ovaj poznati biznismen i političar izbo nožem ili ga je neko usmrtio

Nedžib Kačar (60), biznismen iz Novog Pazara i prijatelj Bogoljuba Karića, pronađen je mrtav u svojoj vili u novopazarskom naselju Rasadnik, a još nije poznato da li se ovaj poznati biznismen i političar izbo nožem ili ga je neko usmrtio. 

Njegovo telo poslato je na obdukciju, gde je utvrđeno da ima više ubodnih rana po telu. Pripadnici policije su, odmah po dojavi, blokirali celo elitno novopazarsko naselje i do jutarnjih sati obavljali uviđaj.

Mnogi detalji ovog zločina nisu razjašnjeni, zbog čega se još uvek ne zna kako je Kačar okončao život.

- Postoje neki detalji koje moramo da razjasnimo, to se pre svega odnosi na ulogu određenih osoba koje su poznavale biznismena. Istraga ide u dva pravca, proveravamo da li se radi o ubistvu ili samoubistvu, zbog toga su uzete izjave od nekih ljudi - kaže izvor iz novopazarske policije.

Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Nedžib Kačar je pre nekoliko godina hapšen zbog nasilja nad bivšom suprugom. On je tada pucao u pravcu njene kuće, zbog čega je jedno vreme proveo u pritvoru.

Kačar je bio veliki prijatelj sa Bogoljubom Karićem, a zajedničke slike objavljivao je na Fejsbuku. Međutim, javnosti nije poznato da li su Kačar i Karić i poslovno sarađivali.

 

Kačar je tokom devedesetih godina velike svote novca ulagao u brojne poslove koji su mu doneli ogromne zarade. Zarađeni novac ulagao je u svoju osiguravajuću kuću i „Pešter banku“, koju je tada osnovao. Jedno vreme bio je vlasnik novina „Mond“, koje su godinama izlazile u jugozapadnom delu Srbije. Poslovnu mrežu širio je u gotovo svim republikama bivše Jugoslavije, a zatim se, tokom dvehiljaditih, javno posvađao sa tadašnjim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, kog je optužio da mu je namerno likvidirao banku.

- Nedžib je imao veliki kapital i dobre kontakte sa biznismenima i političarima. Nakon demokratskih promena mnogi su govorili da će biti načelnik novopazarske policije, ali se to nije dogodilo. Poznato je da je sarađivao i sa Milom Đukanovićem - kaže Nedžibov prijatelj. 

Bavio se politikom

Nedžib Kačar je osnivač nekoliko lokalnih političkih stranaka u Novom Pazaru. Više puta bio je kandidat za saveznog poslanika, ali i gradonačelnika Novog Pazara. U poslednje vreme delovao je u jednoj nevladinoj organizaciji. Važio je za osobu koja je među prvima prihvatila bošnjački identitet, o čemu su devedesetih godina pisale brojne novine.

 BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!