Nastradali dečak D. R. iz Pridvorice kod Smederevske Palanke
Privatna arhiva
Nastradali dečak D. R. iz Pridvorice kod Smederevske Palanke

Privatna arhiva

Nastradali dečak D. R. iz Pridvorice kod Smederevske Palanke, Foto: Privatna arhiva

Dečak je od povreda preminuo na licu mesta. On je vozio traktor, kada je ispao iz kabine i pao pod točak, koji ga je prignječio. U pomoć su mu pritekli njegovi ukućani, ali detetu, nažalost, nije bilo spasa.

Kako saznajemo od meštana, dečak je juče ujutro išao s ocem da bere kukuruz u selu, a nesreća se desila pri povratku kući.

- Oni su kod komšije brali kukuruz, a onda je dečak seo da vrati traktor kući, a otac je vozio berač. Kada je ušao u dvorište, na toj oštroj krivini izgubio je kontrolu, ispao iz kabine i pao pod točak. Na mestu gde je stradao je velika nizbrdica, a taj traktor je veliki da bi ga on vozio - rekao je za „Alo!“ žitelj sela.

Traktor nesreća

Arhiva, Ilustracija

Dečak je pao pod točak traktora, Foto: Ilustracija

Kuknjava je juče odjekivala dvorištem porodice nastradalog dečaka. Kod ožalošćenih roditelja dolazili su rođaci i prijatelji, ne verujući šta se dogodilo.

- Čula sam jutros kuknjavu kod njihove kuće. Onda su prošla kola Hitne pomoći, ali dugo se nisu vraćala, pa sam odmah posumnjala da je nešto loše. Jedan dečak iz komšiluka je otišao gore kod kapije i kada se vratio, rekao mi: „Eno, dete leži gore u dvorištu.“ Posle je kod njih otišla i policija. Dečak je bio divan, vredan. Viđala sam ga ponekad na traktoru. Ne znam kako ću moći da odem do njih i izjavim saučešće. To je ogromna tragedija - ispričala nam je juče potresena komšinica porodice.

Ona kaže da je dečak živeo u kući sa ocem Vladimirom, majkom Ljiljanom, dve sestre, dedom i babom.

- Njegov deda Bane bio je direktor u preduzeću „Goša“, ali sad je u penziji. Vladimir je stalno radio nešto s mašinama, vredna su i ugledna porodica. Dečakovi roditelji imaju ćerkicu od 13 godina i još jednu mlađu. Stradali dečak je išao u šesti razred osnovne škole - rekli su šokirani meštani.