Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

- Saobraćajna nesreća dogodila se 12. decembra, deset minuta posle ponoći, kada je mladić koji je bio sam u kolima i sleteo sa kolovoza, ispao iz vozila i zadobio smrtne povrede - potvrđeno je za „Alo!“ u Policijskoj upravi Kikinda.

Aleksandar je proslavio je 22. rođendan u sredu, 11. decembra, samo dan pre nego što će nesrećnom igrom sudbine izgubiti život. Nesreća koja je zavila Banatsku Topolu u crno ostavila je muk i tugu među meštanima ovog sela kod Kikinde, koji za Aleksandra imaju samo reči hvale.

- Još smo u šoku. U selu skoro nije bio takav muk i takva tuga nas nije zadesila. Aleksandar je bio takav ta ne možeš da ga ne voliš. Dobar, vredan, umiljat, veseo, iz divne porodice. Radio je kod našeg seoskog privatnika, obrađivao je zemlju, voleo je poljoprivredu. Bio je vrlo sposoban i vredan za svoje godine. U selu su ga svi mnogo voleli - priča za „Alo!“ jedna meštanka.

Da je stradali mladić bio omiljen u selu, potvrdio je još jedan meštanin.

- Bio je uvek veseo, druželjubiv, spreman na šalu. Velika je ovo tuga. Ima starijeg brata Miloša i roditelji su vrlo mladi i fi ni ljudi. Ne verujem koja ih je tuga zadesila - u neverici priča ovaj meštanin. Kada se automobil prevrtao, Aleksandar je ispao iz kabine i  od zadobijenih povreda izdahnuo je na licu mesta. Na mestu pogibije, u kanalu i obližnjoj njivi još se nalaze delovi automobila.

- Telo mladića u krhotinama automobila koje je ležalo van kabine pronašao je posle nesreće, u neko doba noći, jedan taksista i obavestio policiju. Tužnu vest roditeljima saopštila je policija oko pet sati ujutru koja je došla do porodične kuće - rekao je Branko Kuzmanov (37) iz Bašaida, brat od tetke nastradalog  mladića.  Kako saznajemo, Aleksandar je sa društvom  slavio 22. rođendan, a kobne noći je posle ponoći seo u „reno klio“ i zaputio se u Bašaid.

Koji je bio povod njegovog kretanja na put, ne zna se, jer ga niko od ukućana nije video da je otišao.

 - Vozio je prilično brzo i nakon oštrije krivine sleteo s puta.  Teško nam je mnogo, ugasio se mladi život pred kojim je tek bila budućnost.  Majka Snežana, otac Zoran i stariji brat Miloš su neutešn i- rekao je Branko. Mladić nije imao dozvolu B kategorije, već za vožnju traktora. Telo nesrećnog mladića odneto je na obdukciju u novosadski centar za sudsku medicinu. Sahrana Aleksandra Majstorovića obaviće se danas na lokalnom pravoslavnom groblju.

Neka te anđeli čuvaju, dragi naš Sale

Prijatelji i rođaci, u petak su na Fejsbuk profilu stradalog mladića ostavljali potresne poruke, a da tuga bude veća, reči žalosti ređale su se odmah iznad čestitki za rođendan koje su mu prethodnog dana uputili.

- Počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju, dragi naš Sale. Voleo sam malog. Bio si najbolji, počivaj u miru. Sve se ugasilo, nema te, moj dobri Sale. Koja je to surova sudbina! Počivaj u miru, anđele mlađani -samo su neke od tužnih reči koje su mogle da se pročitaju.