Vila Almira Akasta na ostrvu Krf
Promo
Vila Almira Akasta na ostrvu Krf

Promo

Vila Almira Akasta na ostrvu Krf u kojoj su boravili ubijeni, Foto: Promo

Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45), navodno bliski škaljarskom klanu, nemilosrdno su izrešetani sa 29 metaka u automobilu ispred luksuzne vile „Akasta“, koju su iznajmili na dva meseca na grčkom ostrvu Krf!

„Škaljarci“ su se vraćali sa plaže, a koliko je napad bio brutalan, govori podatak da nisu stigli ni ručnu da povuku! Pronašla ih je profesionalna maserka koja je kod Kožara i Hodžića imala zakazan termin, saznaje „Alo!“.

Alan Kožar

Pobjeda/printskrin

Alan Kožar, Foto: Pobjeda/printskrin

Tela Kožara i Hadžića pronađena su u četvrtak oko 19 sati u automobilu na samom ulazu u vilu u naselju nedaleko od grada Halikounija. Prema novim informacijama, napadači su najverovatnije izleteli pred vozilo u dvorištu i u „škaljarce“ ispalili gotovo 30 metaka, zbog čega je šoferšajbna bila potpuno razbijena. Žrtve nisu imale nikakvu šansu. Krv, srča, izrešetan automobil, meci, razbijana stakla... Prizor je koji je zatekla maserka koja je u luksuznu vilu došla po dogovoru.

Naselje gde se nalazi vila koju su škaljari

Promo

Naselje gde se nalazi vila koju su skrivali škaljarci, Foto: Promo

- Žrtve su osobe za kojima su raspisane međunarodne Interpolove poternice. Pronađeni su u parkiranom automobilu ispred vile, koju je iznajmila treća nepoznata osoba. Gotovo je sigurno da je reč o mafijaškom obračunu, a sumnja se da je to nastavak ubistava „škaljaraca“ posle likvidacije u gradu Vari, u januaru ove godine. Tada su ubijena dva člana škaljarskog klana. Kod žrtava na Krfu pronađena su lažna slovenačka dokumenta - navodi grčki portal „newsit.gr“, a ostali lokalni mediji dodaju brutalne detalje likvidacije:

Vila Almira Akasta nalazi se blizu grada Halikounija

Promo

Vila Almira Akasta nalazi se blizu grada Halikounija, Foto: Promo

- Nisu uspeli ni ručnu da povuku! Obojica su imali višestruke povrede od metaka po celom telu: glavi, vratu, rukama i grudima. Celokupna „operacija smrti“ trajala je svega nekoliko sekundi. Na njih je najverovatnije pucano iz dva različita oružja, od kojih je jedno navodno automatsko. Na mestu ubistva pronađeno je čak 29 čaura različitog kalibra, dok je u automobilu žrtava takođe pronađeno oružje. Vetrobransko staklo je bilo potpuno uništeno - tvrde grčki mediji.

Uviđaj ispred vile gde su ubijeni Kožar i Hadžić

Corfupress.com

Uviđaj ispred vile gde su ubijeni Kožar i Hadžić, Foto: Corfupress.com

Prema navodima grčkog portala „kerkyrasimera.gr“, reč je o klasičnoj zasedi.

- Ubistvo se dogodilo kada su stigli u vilu. U vozilu je pronađen pesak, što ukazuje na to da su se najverovatnije vraćali sa plaže. Očigledno je reč o zasedi, koju nisu očekivali. Oružje je pronađeno i u vili u kojoj su odsele žrtve - ističe taj medij.

Kako saznajemo, „škaljarci“ su vilu „Akasta“ zakupili na dva meseca, a cena iznajmljivanja na jedan dan iznosi vrtoglavih 1.000 evra!

Crnogorska ambasada nema potvrdu o ubistvu

Ambasada Crne Gore u Grčkoj nije zvanično obaveštena o ubistvu dvojica crnogorskih državljana na Krfu, rečeno je juče našem listu u tom predstavništvu: - Ambasada nema zvanične informacije, ali se ambasadorka interesovala kod policije u vezi s tim slučajem. Zvaničnih informacija još nemamo. O nezvaničnim ne možemo da vam govorimo - rekao nam je službenik Ambasade Crne Gore u Atini. D. Ć.

- „Škaljarci“ su luksuznu kuću iznajmili 21. juna i trebalo je da bude zauzeta do 21. avgusta, što znači da su je iznajmili na čitava dva meseca! Šokantno je to da u špicu sezone iznajmljivanje te vile na jedan dan iznosi oko 1.000 evra, a tek u septembru ima slobodnih termina, kada cena za dan pada na oko 500 evra. Automobil je takođe iznajmljen - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Ekipa „Alo!“ pokušala je da kontaktira sa radnicima u vili „Akasta“, međutim, niko nam se nije javljao, a do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor na mejl.

Nastavak rata crnogorskih klanova?

Grčki mediji navode da postoji mogućnost da je ova likvidacija samo nastavak eliminisanja „škaljaraca“. U prepunom restoranu „Voskopula“, u prisustvu njihovih porodica, likvidirani su Dedović i Stamatović, koji su važili za čelnike „škaljaraca“. Četvorica maskiranih napadača, koji nisu hajali što su u restoranu deca i drugi gosti, izrešetali su muškarce, a zatim su nestali u nepoznatom pravcu. Jedna od žrtava preminula je na licu mesta, dok je druga izdahnula po prijemu u bolnicu.

Kožar je postao vođa barskog klana 2013, kada je u saobraćajnoj nesreći u Kotoru poginuo njegov prijatelj Luka Đurović. Ova grupa bila je bliska škaljarskom klanu. Kožar je i poznat kao čovek od poverenja Luke Bojovića i organizator ubistva Slobodana Šaranovića (78). Hadžić je bio poznat po likvidacijama „kavčana“ i seriji pljački zlatara po Evropi sa grupom „Pink panteri“.

Blokirali aerodrome

Grčka policija traga za napadačima, zbog čega su, kako saznajemo, blokirani neki aerodromi na Krfu, a organizovana je i Obalska straža.

- Porodica koja živi u susednoj vili u trenutku ubistva nije bila prisutna, pa njeni članovi nisu mogli da daju bilo kakve informacije. Sumnja se da su najverovatnije bila dvojica napadača, koji su čekali svoje žrtve ispred vile, što znači da su dobro znali navike žrtava i pratili ih neko vreme. Otisci žrtava poslati su Interpolu, pa je tako utvrđen i njihov identitet - saopštili su zvaničnici grčke policije.

Pročitajte još: