Alan Kožar
Pobjeda/printskrin
Alan Kožar

Pobjeda/printskrin

Foto: Pobjeda/printskrin

Tela Baranina Alana Kožara (43) i Užičanina Damira Hadžića (45), bliskih škaljarskom klanu, koji su brutalno likvidirani na Krfu, bila su polivena benzinom, ali nisu zapaljena! Sumnja se da su napadači pobegli od nekoga ko se pojavio u tom trenutku, pa nisu uspeli da unište tragove, saznaje „Alo!“.

Tela „škaljaraca“ pronađena su u četvrtak oko 19 sati u njihovom iznajmljenom automobilu na samom ulazu u luksuznu vilu „Almira Akasta“. Nepoznati napadači, najverovatnije njih dvojica, izrešetali su Kožara i Hadžića kišom metaka, od kojih su ih 29 pogodili u glavu, vrat i grudi. Žrtve nisu imale nikakve šanse, a šoferšajbna je bila potpuno uništena. „Škaljarci“ su pred sam ulazak u garažu zaustavili automobil, a zatim je došlo do masakra. Napadači su najverovatnije stali ispred vozila i otvorili vatru. Prema navodima izvora iz istrage, reč je o klasičnoj zasedi, međutim, novi detalji dodatno zbunjuju grčke istražitelje.

- Tela Hadžića i Kožara posle ubistva su polivena benzinom, ali nisu zapaljena. To navodno ukazuje na to da su napadači pobegli od nekoga - navode grčki mediji.

Nejasno je i da li je u pucnjavi ranjena treća osoba. Žrtve su bile iznenađene i nisu mogle da uzvrate pucnjima, što potvrđuje položaj tela u kojem su pronađeni.

- Reč je o naručenom ubistvu, a žrtve nisu uspele ni da reaguju. U ruci jednog od ubijenih pronađen je daljinski za garažna vrata, a drugi, koji je vozio, nije uspeo da povuče ručnu kočnicu, što govori da su ih napadači iznenadili - naveli su izvori bliski istrazi za grčke medije i dodaju da je čitava „akcija smrti“ trajala manje od jednog minuta.

U automobilu žrtava pronađeno je oružje, ali i u vili.

- U vili u kojoj su boravili ubijeni pronađena je velika količina novca, laptopovi, mobilni telefoni i oružje. Policije Srbije i Crne Gore su ih potraživale i za njima je bila raspisana međunarodna Interpolova poternica. Grčka policija na Krfu češlja čitavu oblast jer su napadači u bekstvu. Nije pronađeno ni oružje koje su koristili prilikom zasede - navodi grčki portal „kerkyrasimera.gr“, a ranije je rečeno da su kod žrtava pronađena njihova lažna slovenačka dokumenta.

- Hadžić je već duže vreme u toj državi, ne samo poslednja dva meseca. Grčka policija je još od likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru ove godine u Atini, imala informaciju da se Hadžić kreće na relaciji Mikonos-Krf - navodi izvor.

Vilu plaćali 1.000 evra za noć

Tela „škaljaraca“ pronađena su u južnom delu ostrva Krf, na ulazu u luksuznu vilu gde su planirali da ostanu dva meseca. Kako je „Alo!“ ranije saznao, cena iznajmljivanja te vile na jedan dan u vreme špica sezone iznosi vrtoglavih 1.000 evra. Za njih je vilu iznajmila treća osoba, i u njoj je trebalo da ostanu do 21. avgusta, ali nije poznato kuda su posle toga planirali da idu. Obojica su primila oko deset metaka najviše u predelu glave, vrata i grudi, a na osnovu tragova peska u vozilu, utvrđeno je da su se najverovatnije vraćali s plaže. Policija traga za napadačima.

Pročitajte još: