Napad na vozilo u severnoj Mitrovici
Petar Subotić
Napad na vozilo u severnoj Mitrovici

Petar Subotić

Napad na vozilo u severnoj Mitrovici, Foto: Petar Subotić

Službeno vozilo Apotekarske ustanove u severnoj Kosovskoj Mitrovici ispisano je tokom noći porukama mržnje i pretnje Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Ovaj događaj uznemirio je Srbe koji žive u gradu na Ibru. Oni sa kojima smo razgovarali kažu da ozbiljno shvataju preteće poruke.

Pročitajte još:

 

- Ideologiju terorističke organizacije UĆK prihvatili su i mladi ljudi, Albanci, koji ovde žive a koji su sabrani u toj grupi B13. Oni još uvek baštine vrednosni sistem te terorističke grupe a to dokazuju ispisivanjem ovakvih poruka, kaže Srbin iz severne Kosovske Mitrovice koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Grupu B13 čine albanski mladići starosti od 15 do 20 godina koji žive u Bošnjačkoj mahali. Često napadaju Srbe i njihovu imovinu a prema informacijama iz bezbednosnih struktura, ova grupa ima podršku pojedinih albanskih političkih partija i oficira iz Kosovske bezbednosne službe, odnosno tzv Vojske Kosova. Njihova podrška se ogleda u naoružavanju i finansiranju članova grupe B13.

Kosovska policija nije se oglašavala ovim povodom a kako ALO! saznaje, policajci su događaj zaveli u službenim beleškama i tragaju za počiniocima.

Direktorka Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ Dr Ljiljana Delibašić kaže da su natpise primetili ovoga jutra, nakon čega su pozvali policiju koja je slikala automobil i obavila uviđaj.

 

- Video snimci službene kamere koja se nalazi na zgradi uprave i koja je usmerena upravo ka ovom automobilu prosleđeni su policiji. Incident se dogodio u popodnevnim satima ali smo natpise primetili tek ujutro, kaže ona i dodaje da su se slični incidenti i ranije dešavali.

Vozilo Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ koristi se za distribuciju lekova, a zbog nepostojanja garažnog mesta, parkirano je ispred zgrade uprave u višenacionalnom naselju Bošnjačka mahala.

Komentari (1)

Caki

14.11.2018 19:17

Pa šta mozemo očekivati od primitivaca i divljaka