Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer
Alo/ Ilustracija
Arkan

EPA

Arkan, Foto: EPA

Kako je naš list juče ekskluzivno objavio, istraga je pokazala da mlađi Stanišić nije ubijen 1998, kako se dosad mislilo, već u avgustu 2020. godine. On je, navodno, lažirao svoju smrt i svih ovih godina se skrivao u inostranstvu. Pretpostavlja se da su mu u tome pomogli saradnici bliski Željku Ražnatoviću Arkanu, nekadašnjem prijatelju njegovog oca.

Izvor „Alo!“ iz crnogorskog tužilaštva navodi da je u toku potraga za ostacima Dilingerovog naslednika i da se sumnja da se tragovi nalaze na severozapadu Crne Gore, u šumi na jednom brdu.

- Za zločin je osumnjičeno 14 „kavčana“, a kao organizator je označen Slobodan Kašćelan, njihov prvi čovek. Istraga je pokazala da su oni izvesno vreme pratili mlađeg Stanišića i da su posle zločina njegovo telo automobilom prevezli na brdo, gde su ga, navodno, spržili hemijskom supstancom kako bi uklonili dokaze. Veliki broj inspektora i forenzičara radi na slučaju, a trenutno se pretražuje potez od oko 80 kilometara u tom šumovitom predelu - objašnjava naš sagovornik.

Kako dodaje, iako su šanse da se otkrije validan trag male, ključni dokaz mogao bi da bude prevozno sredstvo kojim je žrtva dovezena na brdo, ali i reč eventualnog svedoka saradnika.

- Budući da je telo, kako se sumnja, sprženo kiselinom, male su šanse da će se pojaviti bilo kakav trag. Međutim, slučaj bi mogao da reši automobil kojim je Stanišić dovezen u šumu. To vozilo je verovatno uništeno, ali bi i najmanji detalj bio dovoljan da se stavi tačka na slučaj. Inspektori već pritiskaju osumnjičene „kavčane“ da progovore, a uskoro bi neko od njih mogao da prihvati status svedoka saradnika i otkrije neophodne informacije - podvlači naš izvor.

Radoslav Stanišić

Privatna arhiva

Radoslav Stanišić, Foto: Privatna arhiva

Radoslav Stanišić, otac navodno žrtve „kavčana“, takođe je ubijen hicima iz „kalašnjikova“ 1997. ispred hotela „Mogren“ u Budvi, a ubica nikada nije pronađen.

On je svojevremeno pomogao Željku Ražnatoviću Arkanu da pobegne iz švedskog zatvora, a bio je i njegov izaslanik. Na večnanju biznismena Đovanija di Stefana i Mirjane Stanić u Italiji Arkana je predstavio i kao svog kuma.

Zvicer se krije u Južnoj Americi?

Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana, u bekstvu je od hapšenja Veljka Belivuka, njegovog saradnika iz Beograda. Kako je objavljeno, on je sumnjao da će neko od uhapšenih članova Veljine grupe progovoriti pred policijom i otkriti zločine koje je počinio u prethodnih nekoliko godina u Srbiji i Crnoj Gori. Navodno, on je najpre pobegao na Kosovo i Metohiju, odakle je uz pomoć albanske mafije otputovao u Južnu Ameriku. Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da srpske vlasti imaju informaciju o njegovoj lokaciji.

Komentari (1)

penzioner

06.05.2021 07:48

Da se ja pitam sve bi to potrpao u zatvor u jednu veliku salu. Pustio da se biju dok se svi ne poubiju međusobno, svet bez tih "mafijaša" i "mangupa" tj. belosvedskih ološa bi bio jako lep.