Aleksandar i Sonja Ljubenović
Facebook
Aleksandar i Sonja Ljubenović

Facebook

Aleksandar i Sonja Ljubenović, Foto: Facebook

Kako nezvanično saznajemo, Aleksandar je u Višem tužilaštvu u Požarevcu saslušavan nekoliko sati i u početku je negirao zločin, ali se na kraju slomio i sve je priznao.

- Aleksandar je navodno ispričao da je on sam ubio oca hicima iz pištolja. Tvrdio je da ni njegov mlađi brat, kao ni majka, nisu znali da je on počinio zločin - kaže naš izvor i dodaje:

Aleksandar Ljubenović

Facebook

Aleksandar Ljubenović, Foto: Facebook

- Stariji Ljubenović rekao je da je on tražio od svog brata Lazara pištolj, koji je Lazar nabavio od svog drugara. Bratu nije rekao za šta mu treba oružje. Aleksandar je takođe rekao da ni njegova majka Sonja u prvi mah nije znala da je on nabavio pištolj, kao ni to da je njime ubio svog oca, a njenog supruga Srećka. Navodno, Sonja je tek posle dužeg vremena nakon Srećkovog ubistva saznala da ga je zapravo ubio sin Aleksandar.

Lazar i Sonja Ljubenović

Facebook

Lazar i Sonja Ljubenović, Foto: Facebook

Nakon saslušanja, tužilac je odredio Aleksandru pritvor do 30 dana zbog teškog ubistva, dok su njegovi majka i brat pušteni iz pritvora.

- Lazar je u vreme izvršenja krivičnog dela bio maloletan, a i iz Aleksandrovog priznanja proizlazi da on nije učestvovao u zločinu. Takođe, Sonja neće odgovarati za prikrivanje zločina, pošto je ona, po Aleksandrovoj priči, kasnije saznala za to, a i pošto mu je ona najbliži srodnik, ima neke zakonske olakšice u tom smislu - ističe naš sagovornik.

Motiv ubistva je nasilje u porodici

Kako saznajemo, Srećko Ljubenović ubijen je 2013, a članovi njegove porodice su komšijama i rođacima prosuli priču da je on otišao u inostranstvo da radi.

- Srečko je bio čovek s one strane zakona i znao je da bude grub i nasilan prema deci i ženi. Decu je znao da tuče i grdi i na javnim mestima. Pretpostavlja se da Aleksandar nije više mogao da podnese maltretiranje, pa u narušenim porodičnim odnosima najverovatnije leži i motiv ubistva - kaže naš izvor.

Prema rečima našeg izvora, iako je Aleksandar priznao da je sam, bez pomoći majke i brata, ubio Srećka, ipak postoje izvesne nelogičnosti u iskazima troje Ljubenovića.

- Naime, Sonja je navodno prilikom ekshumacije Srećkovog tela policajcima, koji su bili na licu mesta, rekla da je ona pucala u supruga, nakon što su se posvađali. Navodno je Srećko tukao i maltretirao nju i decu, pa mu je ona otela oružje i ispalila više hitaca u njega, nakon čega je uz pomoć sinova i dvojice komšija, odnela telo zamotano u ciradu na svoje imanje kod groblja u Kučevu i zakopala ga - objašnjava naš sagovornik i dodaje:

- Međutim, posle saslušanja u tužilaštvu, došlo je do preokreta, a sumnja se da je Sonja želela da na sebe preuzme krivicu da bi zaštitila sina.

Aleksandar, Lazar i Sonja Ljubenović

Facebook

Aleksandar, Lazar i Sonja Ljubenović, Foto: Facebook

Inače, kako je za "Alo!" ispričao izvor, za ubistvo Srećka Ljubenovića saznalo se nakon što je osumnjičeni Aleksandar otišao u ustanovu za lečenje bolesti zavisnosti.

- On se tamo, navodno, izlanuo o ubistvu oca. Sumnja se da je tokom terapije buncao o ocu, što je neko od zaposlenih čuo i obavestio o tome policiju, koja je pokrenula istragu i pronašla zakopane ostatke Srećkovog tela - kaže naš sagovornik.

Vodili uobičajeni život

Komšije Ljubenovića kažu da su oni sve vreme živeli uobičajenim životom.

- Odlazili su na more, na putovanja, slavili rođendane i išli na proslave. Ništa nije ukazivalo na to da kriju tako užasnu tajnu. Sada se pitamo kako to da se niko od Srećkove rodbine nije zapitao gde je on sve te godine i što im se ne javlja, ali smo čuli da ga se otac davno odrekao, a da mu majka živi u nekom selu kod Smedereva - kaže komšija.

 

Komentari (5)

zak

28.04.2018 19:25

i ovo je dogovor....on sada stiti majku...

kaze se

28.04.2018 21:56

Nije krava nego vo.

nedjo

28.04.2018 23:37

fina neka porodica

jbeocanin

29.04.2018 08:29

Pa kad država ne zna da sistemski reši pitanje nasilja u porodici, da odbrani decu i žene od nasilnika, nekome od žrtava ipak pukne film... Treba ih sve osloboditi

DanijelMNE

29.04.2018 09:51

Drzava nema sistem kojim se kontrolise i suzbija visegodisnje psihicko i fizicko izivljavanje maltretiranje i nasilje svake vrste u porodici. Ovo nije jedini i usamljeni slucaj i ovoga ima mnogo vise po cijeloj Srbiji i Crnoj Gori. Ne opravdavam ubistvo nikako. Ali kada neko nekoga ubije,prije nego sto osudite,zapitajte se sta je taj covek trpio,sta je podnosio kada se odlucio na zlocin. Ja bih svo troje oslobodio momentalno. Vidi se i po slikama da su srecna porodica i da su vezani.