Ubistvo advokata Miše Ognjanovića
E-stock
Ubistvo advokata Miše Ognjanovića

E-stock

Ubistvo advokata Miše Ognjanovića, Foto: E-stock

"Muškarac u crnom, sa crnim kačketom, visok oko 180 centimetara...", opisuju očevici osumnjičenog za ubistvo poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) i ranjavanje njegovog sina Petra (26).

Ubistvo i ranjavanje su se dogodili sinoć oko 19.30 sati ispred zgrade u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

- Napadač je posle pucnjave pobegao na autobusku stanicu u ušao u autobus - tvrdi jedan od očevidaca koji nije želeo da se predstavlja. Okupljeni, međutim, odmahuju glavama u neverici.

Očevici su ispričali da je sa advokatom u trenutku kada je napadač ispalio hice ka njemu bio sa svojim starijim sinom Petrom.

- Sin ga je pridržao dok je padao. Zapomagao je, vikao je "tata, tata" držeći ga u krilu. Majica mu je bila sva krvava - kazao je jedan od komšija.

Petar je, pričaju komšije, bio tu dok je Miša davao znake života, ali pošto je ranjen u desnu šaku, ekipa Hitne pomoći ga je krvavog odvezla u Urgentni centar.

Dragoslav - Miša Ognjanović

Rajko Ristić/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Uznemirene komšije su ispričale i da se čulo nekoliko pucnjeva.

- Ćerka je parkirala automobil ispred zgrade i ugledala telo u haustoru, utrcala je u kuću i počela da vrišti. Kad smo sišli ispred zgrade, videli smo da je to naš komšija. A danas sam ga videla, ima i malu bebu...- priča vidno uznemirena jedna od komšinica.

Druga komšinica iz ulaza zgrade u kojoj je živeo ubijeni advokat čula je, kaže, dva-tri pucnja.

- U prvi mah pomislila sam da je petarda, a kad sam čula Hitnu pomoć strčala sam sa vidim sta se dešava - kaže ona.

Prestravljene komšije nisu želele mnogo da komentarišu. O advokatu imaju samo reči hvale, znaju da je zastupao Miru Markovic i neke poznate ličnosti, te u strahu nisu želeli ni da se fotografišu.

Svedoci su dali izjave i policiji koja traga za napadačem. Tridesetak policajaca tokom uviđaja nije dozvoljavalo da iko prođe kroz blok zgrada.

Ulica Proleterske solidarnosti bila je zatvorena, a stanari prolaze uz ličnu kartu.

Oni koji se vraćaju iz grada pričaju da su na putu sreli mnogo policije koja zaustavlja vozila i legitimiše građane.

Komentari (7)

Ujka Zitko PFK

29.07.2018 09:52

Mora da pazis ko te kako gleda,ko ti ide iza ledja,sta radis,gde spavas,da li si dobro parkirao kola,spavas na jedno oko... to je strahovit psihicki pritisak.Razumes?

macan

29.07.2018 11:26

@Ujka Zitko PFK - nazalost bez veze nije.razlog mora da postoji i to malo deblji.inace nebi ovako zavrsio.

brankoz

29.07.2018 16:41

@Ujka Zitko PFK - Pa ak to nećeš idi u selo odakle si inače. ..tamo nema ovoga...mislio parkiranje i ostalog...beži iz Beograda..

nada

29.07.2018 09:54

Ako kazu da je usao u autobus onda su morali njih zaustavljati ili u autobusu je neko primetio cudno komesanje ? Vazna su prva 24 sata ako ne nadju sve ide teze i teze !

Цицка

29.07.2018 10:05

треба доста времена да полиција дође до убице или налогодавца кад су већ пи'ке и не стоје иза свега, пи'ке овако раде , ЗАТО ЉУДИ ПРИЈАВЉУЈТЕ СВЕ ПОЛИЦИЈИ, доћиће све на своје (једног дана) пријављујте све оно што сте доживели а има везе са криминалом ... доћиће и тај дан да убица неће моћи више писати лудачке коментаре представљајући се под лажним именима копирајући реченице давајући себи име своје жртве . Боље је да се такав што пре открије да не настрада још неко .

sarva

29.07.2018 12:01

@Цицка - Kome da prijavljujemo CICIKA, korumpiranoj policiji koja je u sprezi sa korumpiranim sudstvom?

gordana tarana

29.07.2018 10:43

petar da se nadje pri ruci da pazi na macehu.bolje da je posinak sutra smiri u krevetu nego neko drugi.p.s.ipak policija da ispita dobro suprugu ubijenog advokata da nije umesala prste.samohrana srpska majka nikad nije policijski obradjena za ubistvo muza u hotel interkontinetal.godine prolae sumnja ostaje.