Goran Janković
facebook.com
Goran Janković

facebook.com

Goran Janković, Foto: facebook.com

Policija traga za Goranom Jankovićem (36) iz Novog Sada koji je u petak oko osam sati ujutro udarcima macolom ubio svoju suprugu Mirjanu Pajić Janković (32) i njene roditelje Branislava (57) i Nadu (57) Pajić. Janković se sumnjiči da je jezivi zločin počinio pred Mirjaninom i njegovom maloletnom decom!

Kako saznajemo, uprkos policijskim naporima i blokadi Novog Sada tokom gotovo celog jučerašnjeg dana, Janković još nije pronađen. Ne isključuje se mogućnost da je Janković pobegao preko granice. Zbog potrage za Jankovićem Novi Sad su nadletali i policijski helikopteri, izlazi su bili zatvoreni, a ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je prekjuče da postoje određene indicije o Jankovićevom kretanju i da se očekuje da on uskoro bude uhapšen.

Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Intenzivna potraga za trostrukim ubicom, čiji je brutalan zločin juče šokirao Novosađane, ali i celu Srbiju, i dalje je u toku.

- Sumnja se da je Janković do detalja isplanirao svoj krvavi pir i nabavio automobil kojim je i pobegao. Jankovićev „opel“ ostao je u njegovom dvorištu, što ukazuje na to da je on računao da će za njim biti pokrenuta potraga. Sumnjamo da se ciljano u ranim jutarnjim satima dovezao do kuće tasta, počinio zločin i onda, nadajući se da njegovo zlodelo neće biti brzo otkriveno, pobegao preko granice. Pitanje je da li je on možda zamolio i nekog da mu pomogne da dođe do Hercegovine jer tamo ima dosta rođaka i prijatelja. Prema zvaničnim podacima, Janković nije prešao državnu granicu, ali to ne znači da se nije ilegalno prebacio. Proveravamo sva moguća scenarija, od toga da se krije u blizini, pa i da je sam sebi negde presudio. Mada sumnjamo u tu poslednju mogućnost jer je utvrđeno da je on pomalo egoističan - rekao je sagovornik „Alo!“.

On navodi da je Janković voleo oružje i čak je i sina kad je imao oko šest godina vodio u streljanu kako bi ga naučio da puca. Tim činom se pohvalio i na Fejsbuku, a kao potpis za sliku napisao: „Tajin ubica.“

Prema nezvaničnim saznanjima, Janković je bio posesivno ljubomoran i navodno je znao da optužujte suprugu da ga vara. Poslednji put kada je bio nasilan, prijavila ga je i sa decom otišla kod roditelja. Nije želela sa njim da komunicira i u toku je bio postupak za razvod braka.

Goran Janković

Printscreen

Kako „Alo!“ saznaje, Mirjanini sinovi od tri i deset godina nalaze se kod ujaka Mladena Pajića u stanu.

- U šoku su. Sa starijim sinom od deset godina, koji je gledao zločin svog oca, razgovarali su psiholozi i dali preporuku da se on zasada ne ispituje jer dete još nije došlo sebi - kaže izvor „Alo!“ blizak istrazi.

Kobnog jutra dečaka su probudile gungula i svađa, a onda je video kako otac mu otac ubija majku, dedu i baku.

- Ne zna se kojim je redosledom Goran ubijao žrtve. Verovatno je najpre nasrnuo na suprugu Mirjanu, a njen otac je skočio da je zaštiti. Pretpostavlja se da je Goran najpre ubio tasta, a posle suprugu i taštu - kaže naš sagovornik. 

Kako saznajemo, ujak će posle završetka istrage podneti zahtev za usvojenje i starateljstvo jer hoće da se brine o dečacima, a ima i dečaka od dve godine.

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

Juče su i dalje jake policijske snage motrile na kuće ubice i porodice Pajića. Razdaljina između kuće je oko kilometar i po.

Doživotni zatvor za ubice tek u decembru

Kazna doživotnog zatvora, pripremanje teškog ubistva, kao i sve druge izmene i dopune Krivičnog zakonika koje je prošle sedmice usvojila Skupština Srbije, stupaju na stanu 1. decembra, što znači da će nove odredbe moći da se primene tek nakon ovog datuma. Početak decembra za primenu zakona predviđen je samim zakonskim izmenama objavljenim na sajtu Skupštine Srbije.


Nedopustivo da ništa ne preduzimamo

Borba protiv nasilja nad ženama i decom jedan je od prioriteta Vlade Srbije, ali nije dovoljno to što donosimo dobre zakone i imamo institucije, neophodno je da svako od nas da svoj doprinos, izjavila je juče potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović. Ona je povodom poslednjeg slučaja nasilja u Novom Sadu istakla da nije dovoljno da saosećamo kada se nasilje dogodi, a da o nasilju ćutimo i ništa ne preduzimamo.

- Neka deca su juče ostala bez majke, to su naši sugrađani, tu su iz našeg komšiluka. Nedopustivo je da znamo da nasilje postoji, da vidimo da se dešava i da ništa ne preduzmemo - navela je Mihajlovićeva.

Komentari (2)

Iuuu

25.05.2019 23:08

Dr stefi vec znamo, nelica neznalica, ali napucena, Srbijo moja

Kostadin

26.05.2019 05:35

Centar za socijalni rad Novi Sad pravi neprestano katastrofalne greške. Među njima su preovlađujuće one da buduće ubice pozitivno ocenjuju. Komisija u Ministarstvu za rad nije reagovala na katastrofalne greške i kontradiktorne predloge i nalaze koje je Centar davao a koje su prethodile brojnim ubistvima. KO JE PREPUSTIO u ruke SOCIJALNOM RADNIKU (koga je partija postavila,a produkt je socijalizma) da brine o porodičnom životu. Koliko će još dece, žena i roditelja biti ubijeno zbog soc. radnika