Slučaj silovanja u okolini Ivanjice
Alo
Slučaj silovanja u okolini Ivanjice

Alo

Slučaj silovanja u okolini Ivanjice, Foto: Alo

B. K. nam je rekla da sve što je D. P. rekao nije istina i da je to sve rečeno iz ljubomore i što ne da na svog muža.

- To je samo iz ljubomore. Taj čovek koji radi u mesnoj zajednici, sve što je izrekao juče je izmišljeno. Sve je prijavljeno policiji i Osnovnom sudu u Čačku. Ja ništa lagala nisam. Ova matora drtina, što je izjavio juče je laž. Niti je pitao šta, niti sam ja ljubomorna. Živela sam i u Beogradu, a ja kuću imam i sve u životu što nisam nikada imala. Oni su ljubomorni što ja ne dam od moga muža. Moj muž ima sve. Ni od koga ništa ne traži – rekla je vidno potresena žena.

B. K. iz okoline Ivanjice, koju je silovao bratanac

Privatna arhiva

B. K. iz okoline Ivanjice, koju je silovao bratanac, Foto: Privatna arhiva

Na sve optužbe, koje je D. P. njoj uputio, kratko je rekla da je sramota i da je pogrešila što je dala sve ove informacije u javnost.

- Ja ću stići do Ministarstva u Beogradu i do suda u Čačku. Sramota je što je izjavljeno to juče. Dolazila je i policija. Bili su da uzmu briseve i zašto bih ja lagala? D. je naveo da mi je kupatilo na spratu, a u prizemlju je. Sve laže jer ne zna da ja imam priče za njegove ćerke i unuke. Neću, jer imam i ja unuke i ćerku i ne želim da iznosim u javnost. Što bih ja zvala policiju da me pitaju da li sam se kupala, a majka i sestra od dečaka su rekle da se njegova odeća pere. To nije u redu, a ni pošteno. Što bih ja izmišljala da brukam svoju porodicu. Bilo bi me sramota da izađem na ulicu. Lično sam ga zatekla kada je jahao ovcu. Ovca nam je lipsala. Da sam ga ja navlačila na seks, to nikad u životu. Šta je sve radio, da vam ne pričam. Moja duša zna kako se on iživljavao sat vremena. Tu bol neću sklniti nikad – ističući kako je uspela nekako da prihvati smrt ćerke, ali da ovu bol nikada neće prevazići.

Ona je navela da ga je lično zatekla kako opšti sa ovcom.

Predsednik lokalne mesne zajednice iz okoline Ivanjice, D. P. je objasnio da ne želi više da se bavi situacijom dok se sve ne reši na sudu, kao i da nije zadovoljan što je ceo slučaj dospeo u javnost.

- Mene je silovao. To se sve izdešavalo kada mu je strina umrla, pa mu je majka pala sa stepenica, što mi je mnogo žao. Ta žena je bila namučena pored onog klošara (D. P.), što mu prave kuću. To da sam ja njega vodila po šumi je sramota. Taj dečko nije dirnuo prstom do tog dana. Ja sam supruga zvala da mu kažem da on ide za mnom. To se desilo na livadi. Imam baku koja ga je prošle godine našla sa ovcom. Šta imam od toga da izmišljam? Ja da sam kurva i alkoholičarka nabolja bih žena bila, ali nisam.

Pre našeg razgovora, rekla nam je da se čula sa advokatom koji joj je rekao da pusti sve priče i da se fokusira na slučaj koji je prijavljen nadležnima u Čačku. Rečeno joj je da će morati da se sačeka oko celog procesa i ih još ništa nisu obavestili.

Meštani sela iz okoline Ivanjice ne veruju u priču B. K. (56) da ju je silovao njen bratanac star 13 godina i ubeđeni su da je izmisila celu priču kako bi napakostila porodici dečaka.

Advokat Zoran Marjanović iz Ivanjice

Privatni album

Advokat Zoran Marjanović iz Ivanjice, Foto: Privatni album

Pozvali smo i njenog muža koji je u izjavi samo kratko rekao da se slaže sa svime što je njegova supruga rekla. B. K. je svog muža opisala kao tihog i ćutljivog čoveka koji ne voli konflikte niti da se svađa sa bilo kim, kao i da je radan i sposoban i da svi zavise od njega.

- Ona je rekla sve i to je to. A ovaj D. P. što je sve izjavio je laž, a ona vam je sve objasnila.

Predsednik lokalne mesne zajednice iz okoline Ivanjice, D. P. je objasnio da ne želi više da se bavi situacijom dok se sve ne reši na sudu, kao i da nije zadovoljan što je ceo slučaj dospeo u javnost.

- Taj slučaj je kod policije i ona to rešava. Neka priča šta hoće, ja ne mogu time da se bavim. Ona stvarno ima dobrog čoveka pored sebe. Dečak, koji ju je navodno silovao, ima 13 godina i ne zna šta je seks. Svi smo ljudi i od krvi i mesa i takve stvari ne mogu da shvatim. Sve su to gluposti.

"Ako nema erekcije, nema ni silovanja, što je prva tema koja mora da se istraži. Takođe bi trebalo istražiti da li je dečak pričao o promenama na telu i da li se nešto dešava. Kod dečaka je noga na gasu, a kočnice ne rade. Roditelji bi trebalo da budu ti koji koče, da razgovaraju sa detetom."

Objasnio nam je da on smatra da je B. K. objavila sve kako bi zavadila svog muža sa bratom i sinovcem.

- Sve je to na sudu i sve će se rešiti. Ja volim da pomažem ljudima i bio sam jako dugo u Crvenom krstu. Razočarao sam se što sam bilo šta pričao, ali mi je bilo prekipelo. Međutim, kada je rekla da je mali silovao nju i ovcu, tu mi je dosta bilo. Da je to bilo nešto starije, shvatio bih, ali dete od 13 godina, posebno on, da on nju veže, nikako. Mirno, povučeno i radno dete. Sramota me je zbog svega – rekao nam je za kraj D. P.

Kako bi ceo slučaj bio jasniji, razgovarali smo i sa profesorom neuropsihijatrom Jovanom Marićem. Prof. Marić je rekao da je optuženi dečak u godinama kada kreće pubertet. Dodao je da je dokazano da kad pubertet krene, sledi jedna navala testosterona, hormona, te da je seks jedina stvar koje je u glavi kod mladih dečaka.

Jovan Marić

ALO foto Dejan Briza

Jovan Marić , Foto: ALO foto Dejan Briza

- Važan je podatak, da li neko zna, ako je moguće utvrditi, da li je dečak dobio erekciju. Računa se da pubertet kreće od 12. godine. Kod nekoga počne ranije, što sve zavisi od hormona, ali i okruženja. Može i kasnije da počne između 13 i 15 godina. Tada kreće brada, adamova jabučica, nagli rast, grublji glas, kao i erekcija. Ako nema erekcije, nema ni silovanja, što je prva tema koja mora da se istraži. Takođe bi trebalo istražiti da li je dečak pričao o promenama na telu i da li se nešto dešava. Kod dečaka je noga na gasu, a kočnice ne rade. Roditelji bi trebalo da budu ti koji koče, da razgovaraju sa detetom. Drugo, ako je u pitanju neko seosko dete, kod čobana je to čest slučaj. Zoofilija sa ovcama, kozama, ali i kravama. Da li je dečak upšte bio sa njom, mora da se utvrditi da li je razvijen. Dešava ponekad da i dame imaju impulse prema dosta mlađim muškarcima, klincima kako bi ih naučile nečemu. Takođe, to da li je dečak nju vezao ili ne, zavisi mnogo od toga koliko je razvijen i jak. Bitno je i napomenuti da je pedofilija samo ako je odrasla osoba bila sa predpubertetskom osobom – objasnio je Marić.

Sklonost ka zoofiliji

Profesor Marić je istakao da postoji mnogo bizarnosti po pitanju seksualiteta.
- Imao sam pacijenta koji je imao odnose sa kravom. Došao je kod mene, ne da ga oslobodim te navike, već što se uplašio da će se roditi monstrum.

Objasnio je i da je jako teško prepoznati koja je osoba sklona ovom poremećaju.

- Jedino kako može da se sazna jeste da osoba sama kaže, drugo da živi izolovana od ljudi. Na primer, neke od osobina jesu da mladić nikada nije bio sa devojkom, da je stidljiv, da lako pocrveni u licu, te se odatle može zaključiti da li ima neke tajne, komplekse ili probleme. Čovek kad se zacrveni i kada se zbunjuje dok je sa društvom, najčešće ima agresivne ili seksualne tajne.

PROČITAJTE JOŠ: