Vatrogasci
Youtube printscreen
Vatrogasci

Youtube printscreen

Vatrogasci, Foto: Youtube printscreen

* Pre 10 godina u Užicu poginulo sedmoro radnika

* Požar izazvao seriju eksplozija u podzemnim pogonima fabrike "Prvi partizan"

* Prvi rezultati istrage pokazali su da je barut nedozvoljeno presipan

U najvećoj nesreći posleratne oružarske industrije u Užicu poginulo je sedmoro radnika. Navršilo se punih deset godina od te tragedije za koju niko nije krivično odgovarao.

Pročitajte još:

Požar koji je izazvao seriju eksplozija u podzemnim pogonima fabrike "Prvi partizan" odneo je živote Svetlane Đurić (40), Jasmine Ostojić (24), Jelene Lončarević (36), Gordane Đokić (30), Vidojke Terzić (50), Biljane Luković (52) i Dragana Milovanovića (42). Svi stradali radili su u odeljenju barutnog punjenja. Nekoliko povređenih u eksploziji zbrinuto je u užičkoj bolnici.

- Stotinak nas je bilo u podzemnom pogonu. Prvi prasak je bio jeziv, a zatim je usledio i drugi. Spasavali smo žive glave bežeći kroz lavirint fabričkih hodnika izmičući vatri koja je grabila za nama brzinom svetlosti. Nastao je stampedo, trčali smo i gazili jedni preko drugih. Punih 45 minuta su odjekivale eksplozije - priča radnik "Prvog partizana" koji je te noći bio na poslu.

Nedugo posle nesreće, pod sumnjom propusta u radu, uhapšeno je petoro radnika ovog preduzeća, čija krivica je kasnije odbačena. Prvi rezultati istrage pokazali su da je barut nedozvoljeno presipan.

Drugim veštačenjem odgovornost osumnjičenih je odbačena jer su prethodno veštačeni samo pojedini uzorci. Sud u Užicu naložio je i superveštačenje.

Gradski zavod za veštačenje u Beogradu našao je da je bilo određenih propusta u radu, ali je isključio krivicu osumnjičenih, i naveo da je požar izazvao nestabilan barut, sklon samozapaljenju.

Gole fotografije Marije (39) zaprepastile su celu zemlju, a sad su isplivale jezive tvrdnje o prostituciji! Plaćali joj 600 evra za s*ks?! (FOTO)

AUTOR: Srpski telegraf/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 04.09.2019. 08:38 Visoki savet sudstva razrešio Mariju Janićijević jer je ponašanjem i golišavim fotografijama na društvenim mrežama prekršila Zakon o sudijama i etički kodeks. Marija Janićijević, Foto: Privatna arhiva * Sudija vranjskog Osnovnog suda Marija Janićijević (39) razrešena je funkcije * Janićijević je poznata srpskoj javnosti jer se u leto 2018.

Posle ovoga, na predlog tužilaštva je doneta odluka da se postupak odloži na neodređeno vreme, dok se ne ispita kvalitet baruta. Međutim, posle ovoga nikakav krivični postupak više nije pokretan.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (1)

Mito

04.09.2019 12:52

Kada će ljudima koji rade sa eksplozivom neko objasniti da ne smeju da mešaju veću kolićinu eksploziva, što je razlog eksplozija. Naime radnici da bi povećali efikasnost, mešaju u komadu veću količinu eksploziva od dozvoljenog.