Luka Bojović
Foto EPA
Luka Bojović

Foto EPA

Luka Bojović , Foto: Foto EPA

* Dulović se sumnjiči da je ubio Bojovićevog čoveka

* Branio se ćutanjem

* Saslušan posle tri meseca

 

U Više javno tužilaštvo u Beogradu u četvrtak dostavljen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog Dulovića, koji se nalazi na izdržavanju kazne zbog droge u KPD Podogorica (poznatom kao Spuž), a koji se tereti da je u julu prošle godine izvršio teško ubistvo - postavio eksploziv pod automobil desne ruke Luke Bojovića i obezbeđenja Filipa Koraća, Siniše Milića Bosketa koji je aktiviran dok je Milić čekao zeleno na semaforu na Autokomandi.

Slobodan Miljković DVA SATA bio na ispitivanju, a zbog onoga što je pokazao poligraf situacija postala još napetija!

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 19:52 Slobodan Miljković za kojim je policija tragala od juče, prošao je poligrafsko ispitivanje. Jabukovac, selo Vratna, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić * Četiri osobe ubijene u Jabukovcu * Miljković prošao poligraf * Policija traga za još jednim čovekom Nakon dva sata ispitivanja, Miljković je pušten, a policija još uvek traga za čovekom koji je nedavno izašao iz zatvora i koji je više godina služio kaznu za razna dela.

Prema informacijama do kojih smo došli, osumnjičeni Dulović se branio ćutanjem, nakon čega je zapisnik o tome prosleđen srpskim institucijama.

Njegovo saslušanje samo je jedan deo procesnih koraka, a tužilaštvo nakon saslušanja osumnjičenog za ubistvo sada može nastaviti sa istragom u cilju razjašnjenja svih činjenica u ovom predmetu i odlučiti o eventualnom podizanju optužnice protiv Dulovića. Ukoliko optužnica bude podignuta i bude došlo do suđenja, Duloviću se može suditi u odsustvu, ali se može i tražiti njegova ekstradicija u Srbiju. Međutim, kako će dalje teći istraga protiv Dulovića, biće poznato u narednom periodu.

Inače, postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uputio je 24. maja ove godine Višem državnom tužilaštvu u Podgorci zamolnicu za saslušanje Dulovića. Gotovo tri meseca od tada niko od nadležnih iz institucija u Crnoj Gori nije udovoljio po njoj iako je Dulović sve vreme dostupan organima reda, jer je u od oktobra prošle godine u zatvoru u Spužu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je tada uhapšen u Bosni i Hercegovini, po crnogorskoj poternici jer se nije odazivao na odsluženje kazne na koju je osuđen pred Višim sudom u Bijelom Polju zbog trgovine drogom. Dulović je tamo osuđen na dve i po godine zatvora jer ga je 21. juna 2016. godine uhapsila crnogorska granična policija, nakon što su on i njegov rođak odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kojem je bilo šest metaka. Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobegao. Posle nekoliko meseci pušten je iz pritvora, i tada se, prema operativnim informacijama, vratio u Srbiju. Da li je u pritvoru u Crnoj Gori sklopio veze sa ljudima koji su planirali likvidaciju Siniše Milića, zvanog Boske, telohranitelja Filipa Koraća i jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, istražuje se. Indicija za takav scenario ima pregršt. Poznato je da Bojovićeva kriminalna grupa blisko sarađuje sa škaljarskim klanom, koji je u višegodišnjem sukobu sa rivalima iz kavačke kriminalne grupe. Takođe, i sam Milić je radio u Crnoj Gori kao obezbeđenje Luke Đurovića, pokojnog šefa barske grupe, ogranka Bojovićevog klana. U vreme ubistva živeo je na relaciji Beograd - Podgorica - Bar.

Podsećanja radi, bomba za čije postavljanje je osumnjičen Dulović, aktivirana je u momentu kada je džip "tojota" za čijim volanom je bio Milić stajao na semaforu. U eksploziji je uništen prednji deo automobila, a vozač Milić bio je živ još neko vreme nakon eksplozije. Tih desetak minuta koje je poživeo bio je u strašnim bolovima jer su mu obe noge bile raznete. Inače, Boske je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) RS, a hapšen je i u Beogradu, u novembru 2015. u slučaju praćenja premijera Aleksandra Vučića. Naime, tada je utvrđeno da je ukupno osam puta tokom 24 sata zatečen u svom "audiju A8" u blizini adrese na kojoj stanuje premijer, a koju je obilazio i nadgledao.

Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

DOKAZ PROTIV DULOVIĆA

Na ostacima eksplozivne naprave koja je eksplodirala ispod Bosketovog automobila pronađen je DNK Dulovića, na osnovu kojeg je identifikovan. Odmah po identifikaciji osumnjičenog, i srpski MUP se oglasio saopštenjem u kojem je objavio da je delimično rešio slučaj ubistva poznatog kriminalca. Pravosudno rešenje ubistva i dalje se čeka.

 

BONUS VIDEO:Krvavi pir na Zvezdari!