Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič
Nesreća kod Požarevca

Printscreen RTS

Nesreća kod Požarevca, Foto: Printscreen RTS

Drugi Pešićev sin, blizanac nastradalog dečaka, koji je povređen u nesreći preminuo je danas u blonici. On je, naime, posle prve pomoći koja mu je ranije ukazana u smederevskoj bolnici, prebačen u Beograd na dalje lečenje, ali je, nažalost, podlegao zadobijenim povredama dan kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

Pročitajte još:

Prema saznanjima, Smail, koji je poreklom sa Kosova i Metohije, vozio je "folksvagen šaran" i kretao se sporom trakom. Iz još neutvrđenog razloga, na nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, iz spore trake skrenuo je u srednju i naleteo na "citroen" u kome je bila porodica Pešić. Od siline udarca, "citroen", kojim je upravljao Aleksandra Pešić, preleteo je jednu kolovoznu traku, sleteo sa autoputa i zaustavio se u rastinju.

U tom tumbanju, Aleksandar, njegova majka Stanica koja je sedela na mestu suvozača i jedan od sinova zadobili su smrtonosne povrede, dok je drugi dečak, koji je sa bratom bio na zadnjem sedištu, teško povređen. Njega su iz vozila izvukli vatrogasci pa je prebačen u smederevsku bolnicu, odakle je zatim, zbog teških povreda, transportovan u Beograd gde je dan kasnije i preminuo.

Iako je silovito udario u "folksvagen" kragujevačke porodice, vozač Smail nije povređen u nesreći, te je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a istaga, kao i veštačenje vozila će pokazati uzrok nesreće u kojoj je stradala porodica Pešić.

Nesreća kod Požarevca

Printscreen RTS

Nesreća kod Požarevca, Foto: Printscreen RTS

- Aleksandar, koga smo zvali Saša, sa sinovima N. i V. i majkom Stanicom - Canom, krenuo je na Srebrno jezero. Planirali su da se malo odmore, jer su dečaci na raspustu. On i Slavica borili su se za tu decu, dobili ih vantelesnom oplodnjom. Ne smemo ni da pomislimo kako je Slavici! Molimo se da drugi mališan preživi - kazali su juče poznanici porodice Pešić.

Aleksandrovi sinovi živeli su kod majke Slavice, od koje se on razveo pre tri, četiri godine. Sa majkom, koja je medicinska sestra u Kniću, živeli su u Oplaniću, a raspust je trebalo da provedu kod oca.

- Saša je bio vezan za decu. Sinovi su mu bili srž života. Ranije je imao problema, bio je na Kosovu, ali su ga dečaci oporavili. Svojevremeno je radio kao obezbeđenje u prodavnici, a nedavno je promenio posao - navode Sašini poznanici.

Aleksandru je brat preminuo, a on je živeo sa majkom i ocem Dragutinom, koji navodno boluje od Parkinsonove bolesti.

- U jednom momentu Dragutin je izgubio skoro celu porodicu. Ne dao Bog nikome - kažu poznanici.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista