Lana Popović
Facebook
Lana Popović

Facebook

Lana Popović, Foto: Facebook

 Lana je konje zavolela pre nekoliko godina, a često se može videti na hipodromima u Beogradu i okolini, gde ljubi i mazi ove životinje. 

- Ranije je češće išla u ergele u okolini Beograda, gde je iznajmljivala konje i jahala po mestima gde je ne poznaju. Dok Darko Šarić nije bio uhapšen, kupovali su skupe i rasne pasmine ovih životinja. Sada slobodno vreme prekraćuje tako što ih iznajmljuje na hipodromima. Sada je postala jako vešta u ovom sportu, a kupila je i konjičku opremu - kaže upućen izvor “Alo!”.

Na Durmitor išla sa telohraniteljima

Lana Popović je pre četiri godine bila u mestu Tepci na Durmitoru, gde se okupilo bratstvo Popovića. Iz tog mesta potiču njeni preci. Bratstvo Popovića se na tom mestu okupilo posle 30 godina, a Lana se na tom događaju pojavila u pratnji ličnog obezbeđenja

Ova vaspitačica je u vezi sa Darkom Šarićem od svoje 16. godine. Redovna je na svim njegovim suđenjima, gde mu iz publike daje podršku. 

- Uvek je doterana, a na prvom suđenju se pojavila u firmiranoj garderobi, noseći tašnicu“šanel”. Na jedno od poslednjih suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu došla je sportski obučena u društvu dve drugarice. Jedna od njih je navodno u vezi sa jednim od optuženih iz ove grupe, koji je još u bekstvu. Sa njima u društvu je sedeo i vidno raspoložen Duško Šarić, mlađi brat optuženog Darka - kaže naš sagovornik.

Darko Šarić

EPA

Darko Šarić, Foto: EPA

Lana je uoči akcije „Balkanski ratnik“ radila na otvaranju privatnog obdaništa u Šilerovoj ulici u Zemunu. Međutim, vrtić „Štrumpfovi“ oduzet je u finansijskoj istrazi, kao i stan u ulici španskih boraca na Novom Beogradu. Tokom njegovog skrivanja i Lana se krila od javnosti, ali je 21. oktobra 2013. u policiji napravila pravu pometnju, kada je za Šarićev 43. rođendan na Fejsbuk profilu objavila zajedničku fotografiju koja do tada nije bila poznata javnosti. Pošto je Šarić od marta 2014. u pritvoru, ona se brine o njihovom sinu, koji sada ima devet godina. 

Lana Popović sa svojim ljubimcem

Facebook

Lana Popović sa svojim ljubimcem, Foto: Facebook

Šarić je pre nje bio u braku sa Natašom Lončar iz Pljevalja, od koje se razveo 2005. Zatim se oženio Slovakinjom Veronikom Polačekovom, ali se i taj brak ubrzo završio.

Repriza suđenja za šverc kokaina

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u junu 2016. prvostepenu presudu Specijalnog suda, kojom je Šarić u julu 2015. osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge i postupak vratio na početak. Prema saopštenju Posebnog odeljenja Apelacionog suda, veće kojem je predsedavao sudija Siniša Petrović nije donelo odluku jednoglasno. Presuda je ukinuta zbog povreda krivičnog postupka. Po svemu sudeći, prvostepeni sud za svoje činjenično-pravne zaključke nije dao dovoljno jasne i argumentovane razloge, zbog čega ih drugostepeni sud nije ni prihvatio.

Darko Šarić, optužen za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, otkazao je 3. april,a na samom početku završnog suđenja, punomoćje svim svojim braniocima, zbog čega je suđenje moralo ponovo da se prekine i odloži.

U prethodnom periodu suđenje Šariću bilo je odlagano više puta zbog odbrane.

Sud je evidentirao da su njegovi branioci čak 21 put zaredom odložili glavni pretres.

Posle Šarićeve odluke da svojim advokatima da otkaz, Specijalni sud u Beogradu saopštio je da će suđenje biti nastavljeno 25. aprila, kada će mu biti dodeljeni branioci po službenoj dužnosti.