Duško Šarić
Danica Ćuruvija/Alo
Duško Šarić i Lazar Kosmajac

Danica Ćuruvija/Alo

Duško Šarić i Lazar Kosmajac, Foto: Danica Ćuruvija/Alo

Pomen kontroverznom biznismenu Dragoslavu Kosmajcu (67), koji je 12. aprila preminuo od posledica koronavirusa, održan je juče na Novom groblju u Beogradu. Osim članova uže porodice, pomenu je prisustvovao oko 150 ljudi, među kojima je bio i Duško Šarić, mlađi brat Pljevljaka Darka Šarića (49), kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Na Kosmajčev grob prvo su oko 10.30 stigli njegova supruga Aleksandra, sin Lazar, ćerke Milica i Jelena, unuk i sestra Snežana, koji su doneli žito i posluženje. Kosmajčev grob juče je prekriven buketima, a mnogi su zbog nedostatka mesta bili primorani da cveće spuste pored njegove večne kuće.

Duško Šarić je stigao nešto pre 11 sati u pratnji obezbeđenja. Izjavio je saučešće porodici, a potom zapalio sveću. Posle opela se zadržao kratko u razgovoru sa Kosmajčevim sinom Lazarom. Svi koji nisu mogli da dođu juče su porodici izjavili saučešće, dok je opelo ponovo služio sveštenik iz Kosmajčeve parohije sa Zvezdare.

Duško Šarić na grobu Dragoslava Kosmajca

Danica Ćuruvija/Alo

Duško Šarić na grobu Dragoslava Kosmajca, Foto: Danica Ćuruvija/Alo

Posle opela, Kosmajčev sin pozvao je prisutne na podušje u restoran na Zvezdari. Kosmajac je ispraćen na večni počinak 15. aprila uz trubače i „Tiho noći“ i „A sad, adio“.

- Moj otac je bio veliki čovek. Svi će ga pamtiti kao tihog i skromnog - rekao je tada u oproštajnom govoru Kosmajčev sin Lazar.

Kosmajčev grob je zatrpan cvećem

Danica Ćuruvija/Alo

Kosmajčev grob je zatrpan cvećem, Foto: Danica Ćuruvija/Alo

Kosmajac je krajem marta smešten u Bolnicu „Dragiša Mišović”, a nedelju dana posle potvrde da je oboleo od kovida-19 priključen je na respirator. Njegovo stanje je od početka bilo ozbiljno jer su mu oba plućna krila bila zahvaćena opasnim virusom.