Nebojša Joksović,Duško Šarić,Nebojša Jestrović
Alo!/Privatna arhiva
Nebojša Joksović,Duško Šarić,Nebojša Jestrović

Alo!/Privatna arhiva

Nebojša Joksović,Duško Šarić,Nebojša Jestrović, Foto: Alo!/Privatna arhiva

Darko Šarić (47) svojevremeno je spasao batina svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu (47), koji ga sada optužuje za šverc droge iz Južne Amerike, otkriva “Alo!”.

Joksović je dobio batine od mnogo sitnijeg rivala, a dalje lemanje i krvoproliće sprečio je upravo Darko Šarić. 

- Tačno je sve što ste saznali o tom događaju. To se dogodilo u srednjoj školi u Pljevljima, u koju smo išli Darko, Joksović i ja. Tada se Joksović, koji je imao 110 kilograma zakačio sa jednim učenikom od 70 kilograma jer mu je smetalo što se taj mali navodno mangupirao. Tom dečku je prekipelo i u školskom dvorištu je pretukao Joksovića kao vola u kupusu. Razdvojio sam ih jer je taj dečko hteo da i dalje da ga bije - potvrđuje za “Alo!” naša saznanja Neboja Jestrović Jestra, školski drug Šarića i Joksovića.

Pročitajte još:

Jestrović navodi da se tada umešao Šarić i izmirio dve zaraćene strane.

-Šarić je usepo da smiri situaciju. Šarić, Joksović i ja smo se družili u srednjoj školi. Sa Joksovićem sam prekinuo druženje kada ja lažno optužio Šarića za šverc droge. Drugovao je sa njim 30 godina, a onda ga izdao. I nije tačno da ga zna od malih nogu, jer su počeli da se druže tek u srednjoj školi- otkriva Jestrović.

Jestrović naglašava da je on od malih nogu dobar sa Šarićem i da mu je bio venčani kum. “Alo!” je došao u posed fotografije iz 2005. godine, na kojoj je Šarić sa Joksovićem i Jestrovićem. Slika je, kako saznajemo, nastala u Crnoj Gori.
Jestrović redovno dolazi na ponovljeno suđenje svom kumu i dugogodišnjem prijatelju. Nastavak pretresa je zakazan za 17. ,29., 30. i 31. oktobra. Odbrana 25 optuženih treba da iznese završne reči, posle čega se očekuje izricanje provstepena presuda.

Darko Šarić

EPA

Darko Šarić, Foto: EPA

Duško i Lončar tuže Crnu Goru za 400.000 evra!

Duško Šarić, mlađi brat Duška Šarića i Jovica Lončar podneli su Osnovnom sudu u Pljevljima tužbu protiv Crne Gore, kojom traže isplatu odštete zbog neosnovanog pritvora. Šarić i Lončar traže da im država isplati oko 400.000 evra, objavile su podgoričke “Vijesti”.
Oni su 27. septembra prošle godine, posle tri osuđujuće presude, oslobođeni optužbi za pranje više miliona evra stečenih navodnom prodajom narkotika. Presudu je doneo Apelacioni sud, a potvrdio Vrhovni sud Crne Gore. Oni su od početka negirali krivično delo koje im je bilo stavljeno na teret.

Duško Šarić je uhapšen 16. novembra 2010. u Pljevljima, nakon što su italijanske vlasti izdale nalog u međunarodnoj akciji “Loptice”. Lončar je uhapšen u maju 2011. u Podgorici. Do 22. aprila 2014. Bili su u pritvoru. Tužbu Osnovnom sudu u Pljevljima, Šarić i Lončar su podneli kada ih je na to uputilo Ministarstvo pravde, kojem su se obratili za vansudsko poravnanje. Tokom četiri godine izrečene su tri osuđujuće presude, ali su sve oborene, pa je predmet završio pred Apelacionim sudom, koji je na kraju pravosnažno oslobodio dvojicu Pljevljaka.

Nebojša Joksović

Alo/Privatna arhiva

Nebojša Joksović, Foto: Alo/Privatna arhiva

Šarić i Lončar su krajem 2013. drugi put osuđeni na ukupno 11 godina zatvora zbog navodnog pranja skoro 20 miliona evra stečenih prodajom droge. Kada je i druga presuda ukinuta, Pljevljaci su se treći put našli na optuženičkoj klupi, ali pred Apelacionom sudom.

Duško Šarić je pre godinu rekao “Vijestima” da je sudijama bjelopoljskog Višeg suda bila bitnija činjenica da je on brat optuženog za šverc kokaina, nego da utvrde istinu. To je saopštio kada je u Apelacionom sudu oslobođen optužbe za pranje više od 19.000.000 evra.