Sara Vidak
FacebookPrintskrin
Sara Vidak

FacebookPrintskrin

Sara Vidak, Foto: FacebookPrintskrin

Beograđanka Sara Vidak, koju je kotorski Osnovni sud osudio na četiri meseca zatvora zbog napada da sudiju Jelenu Stanišić tokom vršenja službene dužnosti, vratila se u Beograd. Puštena je na slobodu sve dok je crnogorske vlasti ne pozovu na odsluženje kazne. Trenutno je u Beogradu, a ako se kojim slučajem ne odazove pozivu, Crnogorci imaju mogućnost da putem Interpola zatraže njeno izručenje radi izdržavanja kazne.

Sara ima i drugu opciju. Može da napiše molbu nadležnima u Crnoj Gori i da ih zamoli da kaznu izdržava u zemlji porekla, odnosno u Srbiji, s obzirom da naša zemlja ima zaključen sporazum sa Crnom Gorom vezano za služenje zatvorskih kazni, a delo za koje se tereti spada u lakša krivična dela.

U slučaju da to ne podnese, ona neće moći nigde da izađe iz Srbije, jer će za njom biti raspisana Interpolova potrenica, pa će pri prvom pokušaju izlaska iz zemlje biti izručena Crnoj Gori.

Sara ima još jednu opciju na raspolaganju, opciju koju su do sada mnogi zloupotrebljavali. Ona može da prolongira izdržavanje kazne iz raznih medicinskih, ili drugih razloga.

Podsećamo, na prvom ročištu Sara Vidak je negirala krivicu istakavši da joj je sve namešteno, odnosno da je sudija Stanišić nju napala, a ne ona sudiju.

Stanišićeva tvrdi da ju je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Državljanka Srbije osuđena je juče pred Osnovnim sudom u Kotoru, a posle 23 dana pritvora i traume koju je preživljavala, vratila se sa porodicom u Srbiju.

Posle puštanja iz pritvora Sara je za medije izjavila da je presrećna, ali da i dalje nije svesna da je težak period iza nje i da konačno, posle tri nedelje provedene u ćeliji, može da bude s porodicom.

- Ne mogu da kažem šta osećam trenutno, presrećna sam, ali sam u isto vreme i u šoku. Osećanja su mi potpuno pomešana, ne mogu da poverujem da sam izašla i da mogu da zagrlim svoje najmilije - rekla je Sara Vidak po napuštanju zgrade kotorskog suda, u kome joj je 31. avgusta počelo suđenje.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je najvažnije da je državljanka Srbije Sara Vidak puštena iz pritvora u Crnoj Gori i da će moći da se brani sa slobode.

Ministar kaže da se konzularna predstavništva uključuju i pomažu kada im se srpski državljani obrate za pomoć.

- Čak sam i ja lično razgovarao sa majkom Sare Vidak - rekao je Dačić za TV Prva.

PROČITAJTE I:

Komentari (9)

Čile

06.09.2018 23:37

Bravo, ovo jeste stvarno slučaj za koji treba da se angažuju i ministar policije i ministar za inostrane poslove. Svaka čast, tako treba pomoći našim gradjanima. Za onog Kovačevića dadosmo milion dolara, treba videti i ovde dali se novcem može rešiti pitanje recimo abolicije, odlaganje izvršenja ili bilo šta. Ovo je veoma važno jer je devojka upisala dva fakulteta, govori nekoliko jezika, lepo nas predstavlja u Kanadi,ona je za Srbiju vrlo dragocena i značajna, naravno i zaslužna.

Svasta

07.09.2018 05:00

@Čile - Zato sto studira dva (slj) fakulteta!?!?!?

Lena

07.09.2018 08:24

@Čile - Moram da te pitam, o čemu ti pričaš? Kakve veze ima koliko fakulteta studira i koliko jezika govori i da zbog zoga treba da joj se ponogne. Znači onaj ko nije kriv a nema takve reference treba da se ostavi i da bude u zatvoru. Lično mislim, da je nemoguće da neko nije kriv i da baš ništa iz optužnice nije tačno a da bude u zatvoru i da na kraju bude i osudjen. I država se umešala i ništa. Nešto je sigurno bilo.... sta to oni znaju. Ne preterujte u osudi samo jedne strane

nana

07.09.2018 00:26

U toj prici celoj njen momak je napravio prekrsaj sa kolima i znaci on je krivac a sta se ona petljala i njena majka nije mi jasno , njega nema nigde u novinama samo znamo pricu koju servira njena majka a taj njen momak se ne oglasava nije mi jasno tu nista.

Сараџогла

07.09.2018 08:15

@nana - Коментар за похвалу!

dosta vise

07.09.2018 00:51

akakva crna i crvena potrnica interpola kada Srbija neizrucuje svoje drzavljane .

Čiča Gliša

07.09.2018 00:53

Priče o ovoj devojci, pet jezika, dva pasoša, sedam fakulteta, grebanje auta njenog dečka, guranje u sudu...je već preko glave. Nek odsluži kaznu bilo gde, neka sjaše, i da do smrti više ne slušam o njoj i sličnim nebitnim likovima.

nostalgija

07.09.2018 01:41

Sto bi sa srpskim poreklom to vise nije u igri ,davno se reklo niko te ka grdni ne moze nagrdit.Imperatori a ne znaju da su svi Stanisici veljesrbi

Mirkica

07.09.2018 07:42

@nostalgija - To je tačno.primer Bajo Stanišić.e sad....možda sudijnica hoće zbog karijere da pobegne od toga...