Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker
Tanjug, Sava Radovanović
Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio šmeker

Tanjug, Sava Radovanović

Dragoslav Miša Oggnjaović, kolege kažu da je bio odličan advokat i pravi šmeker, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

On naglašava da ubistvo Ognjanovića ima veze sa nekim njegovim suđenjima, kojima neko nije bio zadovoljan.

Lepa crnka osvojila Mišu

Prva žena ubijenog advokata Miše Ognjanovića, sa kojom je dobio sina Petra, (26) takođe će doći sutra na njegovu sahranu, saznaje „Alo!“. „Ognjanovićeva prva supruga se zove Nina i poslovna je žena lepog izgleda, a vest o smrti bivšeg supruga ju je zatekla u Španiji, saznaje „Alo!“. Nina je sa Mišom u braku bila nekoliko godina. Ostali su u korektnim odnosima u vezi sa vaspitavanjem sina Petra. Ona se kasnije ponovo udala i živi u Beogradu“, kaže sagovornik “Alo!”. On otkriva da je Nina zgodna crnka i da ne voli da se eksponira u javnosti. „Radi za jednu grčku kompaniju i uspešna je poslovna žena. U drugom braku nema dece i posvećena je svom sinu i drugom suprugu“, navodi naš izvor. Ognjanović je u trećem braku sa mis Sanjom Papić dobio ćerkicu Laru, koja sada ima devet meseci.

- Odbacujem verziju da je u to umešan neko sa Šaranovićeve strane. Isključujem i da je nekog prevario ili lažno nekom obećavao slobodu.

On nije bio takav. Miša nikad nije davao lažne nade strankama. On je kao jedan od najuglednijih advokata do pre nekoliko meseci bio podstanar, sve dok se nije uselio u očev stan - rekao je juče za “Alo!” Svetozar Vujačić.

Svetozar Vujačić

Dejan Briza/Alo

Advokat Svetozar Vujačić je radio zajedno sa Ognjanovićem, Foto: Dejan Briza/Alo

On navodi da je Miša bio advokatska legenda i da su mnoge slučajeve zajedno radili. Vujačić otkriva i kako je Ognjanović ušao u pravni tim Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom.

- Bio je blizak sa SPS-om, kao i ja. U to vreme sam bio predsednik SPS-a Stari grad. Levičarsko opredeljenje ga je odvelo u Miloševićev pravni tim - kaže Vujačić.

Dobro upućeni izvor „Alo!“ kaže da je Ognjanović sa 18 advokata ušao u pravni tim Slobodana Miloševića, a da je listu sastavio sada pokojni Branimir Gugl.

Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović

Blic

Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović, Foto: Blic

- Advokat Branimir Gugl je tada bio u SPS-u i tako je Miša počeo da zastupa Miloševića, dok su neki došli po drugoj liniji - ističe naš sagovornik.

Izvor „Alo!“ dodaje da mu nešto daje nadu da će ubica biti pronađen.

- U tom kraju žive neke „zverke“ i uzdam se u kamere BIA - kaže on.

Jugoslav Tinntor kaže da advokati neće biti glineni golubovi

Dejan Briza/Alo

Jugoslav Tinntor kaže da advokati neće biti glineni golubovi, Foto: Dejan Briza/Alo

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović je na protestu advokata istakla da je Ognjanović ubijen pred očima svog deteta.

- Mafija to ne radi. Postoje izuzeci, a videćemo šta je u pitanju - rekla je ona.

Ističući da je ubistvo Ognjanovića brutalan čin i napad na pravosuđe, ona je dodala da advokati ne planiraju da se navikavaju na ubistva, iako rade teške predmete.

Zora Dobričanin Nikodinović, ubistvo je napad na pravosuđe

Dejan Briza/Alo

Ubistvo je napad na pravosuđe, Zora Dobričanin Nikodinović, Foto: Dejan Briza/Alo

- Miša je bio odličan advokat, gradska faca, šmekerica - izjavila je Zora Dobričanin Nikodinović na protestnom skupu, na kojem se juče okupilo oko 200 advokata.

Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, izjavio je da je istragu ubistva Ognjanovića preuzelo Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i da je u istraživanje uključena i Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

Vlada Budala dao čitulju

Među mnogobrojnim čituljama koje su date Miši Ognjanoviću izdvaja se i ona koju je iz zatvora u Španiji dao član zemunskog klana Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala. Milisavljević je uhapšen kada i Ognjanovićev branjenik Luka Bojović, a u čitulji je napisao: „Otišao je veliki čovek i prijatelj. Iskreno saučešće porodici. Vladimir Milisavljević sa porodicom“, stoji u čitulji.

- Ognjanović je streljan pred očima sina. Ubica je u njega ispalio sedam hitaca i kada je pao, vratio se i u njega ispalio još tri. Pucanj u Mišu je pucanj u sve nas. Mi, advokati, ne želimo da budemo glineni golubovi i da čekamo ko je sledeći od nas na redu - izjavio je juče Jugoslav Tintor na protestnom skupu ispred Višeg suda.

Protest advokata ispred Višeg suda u Beogradu

Dejan Briza/Alo

Protest advokata ispred Višeg suda u Beogradu, Foto: Dejan Briza/Alo

- Poručujemo Miši da ga njegove kolege neće prepustiti zaboravu. Gasimo svetlo na pet dana jer želimo da se ovako nešto nikada više ne dogodi - naglasio je Tintor.

Sahrana Dragoslava Miše Ognjanovića biće danas, 1. avgusta, na Novom groblju u Beogradu u 13.30.

Komentari (2)

Цицка

01.08.2018 08:55

Види се да је био што каже адвокатица Зора шмекер , има и набеђених шмекера који све раде што и прави шмекери али одмах се види д н ије то то , иначе ова зграда била вам је Војнотехнички институт, демократе су одпустиле људе одатле и из Кумодража , само да би ову зграду продали и кинте ставили у џеп а горе саградили станове и опет зарадили , сви одпуштени их мрзе за вијек и вијеков , пошто је то била једна поштена установа са поштеним радницима очекује са да нови станари те зграде буду исти

istina.

01.08.2018 09:59

Sve to mirisi na kulturne nistarije, kako zive tako i zsvrse.