Dragoslav - Miša Ognjanović
Dejan Briza/Alo!
Dragoslav - Miša Ognjanović

Dejan Briza/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Dejan Briza/Alo!

Filip Korać, koji je godinama važio za najbližeg saradnika Luke Bojovića (45), gajio je animozitet prema advokatu Dragoslavu Miši Ognjanović (57) zbog njegove nekadašnje saradnje sa Andrijom Draškovićem (53).

Zbog toga je Ognjanoviću jednom opalio šamar, u restoranu „Mali Pariz“, i to pred gostima lokala, piše nedeljnik „Ekspres”.

- Zamerao je Ognjanoviću njegovu nekadašnju saradnju sa Andrijom Draškovićem, koga Bojovićev klan smatra krivim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Ono što je Luka odavno oprostio Miši Filip nikada nije, i koristio je svaku priliku da javno ponizi advokata. To je išlo do te mere da je jednom u restoranu „Mali Pariz“ opalio šamar advokatu, i to pred gostima lokala - rekao je sagovornik „Ekspresa”.

Kako se navodi, policija ispituje i da li je Ognjanovićevo ubistvo povezano sa raskolom unutar klana.

- Zbog razdora unutar klana policija vrlo pažljivo vodi istragu, jer postoji mogućnosti da je bar jedno ubistvo posledica razdora u klanu između Luke i Koraća - navodi sagovornik lista.

Istovremeno sa istragom koja je usmerena ka svim Bojovićevim neprijateljima, policija je došla i do podataka o veoma ozbiljnom raskolu unutar klana, odnosno o potpunom razdvajanju Luke i Koraća, koji je godinama važio za Lukinog najbližeg saradnika. Korać je, piše „Ekspres“, oformio vojsku svojih ljudi.

Filip Korać skroz levo

Alo!/Rajko Ristić

Filip Korać skroz levo, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Prema navodima nedeljnika, Korać je u Srbiji zvanično boravio krajem prošle godine, a iz zemlje je otišao nakon informativnog razgovora u policiji, na koji je pozvan zbog sumnje da je grupu splitskih navijača doveo u Srbiju i platio im da naprave nered na derbiju između Crvene zvezde i Partizana na stadionu u Humskoj.

- Luka je nakon toga odlučio da Koraća, koji mu je bio glavni saradnik u Beogradu, ali i koji mu je vodio poslove u Švajcarskoj i Holandiji, zameni i da na mesto prvog operativca klana postavi nekog drugog. Filipu je to, naravno, prilično zasmetalo i tako je počeo razdor unutar grupe i Koraćevo osamostaljivanje - kaže sagovornik „Ekspresa”.

Korać od tada nije dolazio u Srbiju, a kreće se na relaciji Slovenija-Holandija. Prema policijskim podacima, on ima baze u Ljubljani, Portorožu, kao i u Amsterdamu i Roterdamu, a putuje sa srpskim i crnogorskim pasošem.

Izvor lista navodi i da su do Luke, koji služi kaznu od 18 godina robije u španskom zatvoru, stigle kritike na račun Koraća, jer je nekoliko njemu bliskih porodica ostavio na cedilu.

Prvi trag u rasvetljavanju ubistva advokata Ognjanovića jeste eksplozija bombe postavljene pod automobil Strahinje Stojanovića (28), koja je usledila 14 dana kasnije. Stojanović je blizak klanu Lukinih krvnih neprijatelja, naslednika porodice Branislava (66) i Slobodana Šaranovića (79) iz Crne Gore, braće koja su, kako se pretpostavlja, ubijena u ratu s Bojovićevim klanom. Stojanović je samo pukom srećom izbegao sigurnu smrt u eksploziji, u kojoj je teško ranjena njegova prijateljica, španska misica Olak Bilbao (20).

Kako je „Ekspres” objavio, Ognjanović je nekoliko dana pre ubistva primetio da ga Stojanović prati, što je rekao svojim bliskim saradnicima. U pratnji Stojanovića je, prema rečima advokata Ognjanovića, bio i mlađi brat jednog od ubijenih navijačkih vođa.

Andrija Drašković u sudu

Alo!/Ognjen Radošević

Andrija Drašković u sudu, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Ta informacija je prvi trag u istrazi ubistva advokata Ognjanovića, a koji bi mogao da dovede i do razrešenja ostala dva ubistva, ubistva Lukinog kuma Dragoslava Miloradovića i Siniše Milića (44), telohranitelja Filipa Koraća. Dokaza koji bi policiju doveli do hapšenja još nema, zbog čega se ne isključuju ni ostale mogućnosti.

- Luka Bojović i njegov klan od 2009. godine vode rat u ime krvne osvete s porodicom Šaranović, njihovi neprijatelji su i vođe kavačkog klana, koji ratuje s Bojovićevim saradnicima iz suprotstavljenog škaljarskog klana. Oni, međutim, nisu jedini. Po Bojovićevom naređenju, dva puta je pokušana likvidacija jednog od najmoćnijih ljudi u crnogorskom podzemlju - Ivana Delića, na čiju eventualnu osvetu Bojović može da računa. U poslednjih nekoliko meseci Bojović je otvorio još dva fronta, jedan sa Filipom Koraćem, dojučerašnjim prvim operativcem njegovog klana, a drugi s vođom novobeogradskog kriminalnog klana Dejanom Stojanovićem Kekom - rekao je izvor „Ekspresa”.

Istrage ubistava Miloradovića, Milića i Ognjanovića policiju su dovele i do saznanja o novom kokainskom ratu koji Bojovićev klan vodi sa ekipom Dejana Stojanovića Keke, i to povodom zauzimanja narko-teritorije.

- Šverc narkotika čija se vrednost meri milionima evra stvara brojne neprijatelje. I krvna osveta sa Šaranovićima je počela zbog droge, jer je Slobodan Radonjić, kum Šaranovića, ubijen 2009. u Baru upravo zbog toga što je Luki dugovao novac za izvesnu količinu narkotika. Bojović je u klinču i s kavačkom ekipom, i to kao saradnik njihovih suparnika iz škaljarskog klana. Rat između nekada jedinstvenog škaljarskog klana iz Kotora, koji je i doveo do najvećeg balkanskog mafijaškog rata, počeo je zbog nestanka tovara od 200 kilograma kokaina 2013. godine u Valensiji. Ta španska luka bila je utočište i škaljarskoj i kavačkoj ekipi, ali i Luki Bojovića nakon što je 2010. godine pobegao iz Srbije, uplašen da će biti uhapšen posle predaje „zemunca” Sretka Kalinića. Valensija nije samo utočište srpskim kriminalcima već oni odatle kontrolišu i isporuku kokaina koji se iz Južne Amerike švercuje u Evropu. Valensija je samo jedna od luka u koju stižu brodovi sa švercovanim kokainom. Roba stiže i u Holandiju, gde Bojović ima još jedno važno uporište. Baze u Evropi dalje služe za organizovanje ulične prodaje kokaina, koja je u zemljama zapadne Evrope zbog više ulične cene daleko isplativija. U tom poslu Bojovićev klan je nedavno započeo novi rat, s Kekinom ekipom.

- Ulično tržište je razlog sukoba. Obe grupe se sada bore da zauzmu što veću teritoriju - kaže naš izvor.

Lukin advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je 28. jula ispred zgrade u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu.

Komentari (7)

Peki

26.08.2018 18:53

Ovde se ne zna ko koga.

floki

26.08.2018 21:47

taj korač je mnogo kvaran igrač,nije ni čudo što ga je luka odbacio kad voli da žrtvuje svoje vojnike i voli samo svoje dupe.a zaboravio je ko mu je omogučio.čuno je da policija ga ne hapsi!što samo jedno može da se zaključi da drže njegovu stranu.

tri pa jednu

26.08.2018 21:50

Znači Korać je sledeći.

Cile

27.08.2018 02:29

Zar nemamo dovoljno beogradske bagre, nego nam i crnogorska treba da se ubija na nasem terenu? Idite bre, na Lovcen, pa se krvite, ne trebate nam ovde.

Srba

27.08.2018 07:19

Pa jel ima neki krimos koji nije samarao tog advokata?

Ivan

27.08.2018 13:03

Gospodina Ognjanovića pouzdano tvrdim da niko nikada nije šamarao niti na bilo koji način ponizio... molim Vas proverite informacije koje objavljujete... mrtva usta ne govore... nije lepo da pisete dezinformacije o pokojniku. Bar neka etika da postoji bilo bi lepo... pogotovo kada je glavni akter price koju pisete - pokojnik.

Milorad

27.08.2018 13:55

Niko Mišu nije osamario. Totalna dezinformacija.