Podizali automobil da bi izvukli Sandru Dendu
Fejsbuk
Podizali automobil da bi izvukli Sandru Dendu

Fejsbuk

Podizali automobil da bi izvukli Sandru Dendu, Foto: Fejsbuk

Sandra Denda, novinarka i producentkinja emisije „Kuća od srca“, koja je teško povređena u jezivom udesu u Kovinu, u stabilnom je stanju, ali se nalazi u veštačkoj komi zbog povreda. Kako saznajemo, u toku noći se budila nekoliko puta, zbog čega joj je data dodatna doza lekova, a polomila je i gornju i donju vilicu!

Za sada nema kažnjenih

Prema nezvaničnim informacijama, Dragana Joković nije imala vozačku dozvolu, a automobil „opel askona“ nije bio registrovan. Od Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu dobili smo informaciju da u ovom trenutku nije podneta bilo kakva krivična prijava protiv Jokovićeve i Arsića.

- Sandra se nalazi u stanju veštačke kome, kako bi se poštedeo njen organizam od teških povreda i bolova. Njeno stanje sada stabilno. U toku noći se budila i meškoljila, pa su joj lekari povećali dozu lekova da spava. Danas je dan D za Sandru jer treba da bude operisana. Iako je van životne opasnosti, očekuje je veliki izazov, jer ima nezgodne povrede, što će zahtevati veliki trud lekara oko nje - navodi izvor blizak porodici.

Zadobila je ozbiljne povrede vilice, ali i nagnječenje rebra i pluća, a povređena joj je i butna kost. Njena ćerka Nina kratko je prokomentarisala povrede koje je zadobila njena majka.

- Pričali smo s maksiofacijalnim hirurgom, koji treba da je operiše. Danas su imali konzilijum, utvrdili su da je u stabilnom stanju, pa za sutra ujutro planiraju operaciju. Ona ima prelom obe vilice, i gornje i donje! Sa leve strane samo jedna kost joj je polomljena, a sa desne strane, kako je rekao lekar, bukvalno će morati mozaik da prave. Majka je u stanju veštačke kome, neće je buditi iz nje pre operacije, a posle zavisi od njenog stanja. Ne mogu to da planiraju, drže je u tom stanju da bi njeno telo lakše moglo da podnese to sve. Pojavio joj se i hematom u glavi, kažu da je za sada stabilno, kontrolišu ga. Nije vodeni, krvav je, odnosno krvave je sadržine - juče je rekla Sandrina ćerka Nina.

Pevačica Ivana Šašić

Fejsbuk

Pevačica Ivana Šašić, Foto: Fejsbuk

Stravičan udes dogodio se u nedelju, kada je automobil, u kojem se Sandra Denda nalazila s dvoje ljudi, sleteo s puta u kanal dubok oko tri metara. 

I ova bitka je njena

Poznata pevačica Ivana Šašić je na Fejsbuku kao komentar na fotografiju svoje prijateljice Sandre Dende napisala reči podrške: „Daće Bog, biće sve u redu. U veštačkoj je komi, polomljena rebra, nagnječenje pluća, prelom butne kosti, mnogo preloma na licu, 48 časova kritičn

Kako smo ranije saznali, novinarka se nalazila na zadnjem sedištu vozila „opel askona“, kojim je upravljala Dragana Joković (26), a na mestu suvozača nalazio se Aleksandar Arsić (21), vlasnik auta. Sandra je prilikom udarca izletela kroz zatvoren prozor i zadobila teške povrede, ali srećom nije životno ugrožena. Prebačena je u Urgentni centar, a danas u toku dana je očekuje veoma teška operacija.

Pretpostavlja se da je novinarka bila u automobilu dok se radilo na njenoj emisiji „Kuća od srca“. Vozilom je upravljala Dragana Joković iz Smedereva, koja je je prošla bez povreda, dok se na mestu suvozača nalazio Aleksandar Arsić, čija je kuća navodno trebala da se gradi i u čijem je vlasništvu „opel askona“.

- Izgubili su kontrolu nad automobilom, pa je uleteo u jarak. Sandrino telo je bukvalno izletelo do pola kroz zatvoreni prozor. Nju je zatim automobil prikleštio. Očevici kažu da su morali da podižu automobil da bi je izvukli - ispričao je izvor.