Paraćin
Google street view
Paraćin

Google street view

Paraćin , Foto: Google street view

 

On je stradao u utorak uveče nešto pre 20 sati, kada se na putu Paraćin - Čepure u njega "zakucao" automobil "fijat stilo", za čijim je volanom bio Dragan S., koji je preticao drugo vozilo. Od siline udarca nesrećni Nikola bačen je na obližnje drvo, pa su njegovo telo skidali vatrogasci!

U Raševici, iz Nikoline porodične kuće, čuo se lelek njegove bake, dok su okupljeni komšije i prijatelji bili u dvorištu, pokušavajući da se nađu ocu Miomiru pri ruci.

Pročitaje još:

 

- Ne mogu da verujem da se događa ovo! Sinoć je moj Nikola motociklom krenuo u Paraćin na posao, u treću smenu, a oko ponoći došla mi je u kuću policija. Nisu mi rekli da je poginuo već da dođem u stanicu ujutru. Da mog sina više nema saznao sam usput, od jednog njegovog kolege koji se našao u blizini. Blagi bože, zar da nas zadesi ovakva sudbina - šaputao je Miomir, otac stradalog.

Nikola je živeo u kući sa ocem, maćehom, babom i sinom koji je tek pošao u školu, u više nego skromnim materijalnim uslovima. Komšije pričaju da je bio jedini hranilac porodice. Nije birao posao samo da bi zaradio koji dinar više. Bio je samohrani roditelj jer ga je supruga napustila kada im je dete imalo samo četiri meseca.

- Velika tragedija, taj momak baš nije imao sreće u životu - priča meštanka Raševice. - Najpre je njega majka ostavila kad je bio mali, pa ga je čuvao otac, a posle, kad se oženio i dobio dete, ostavila ga je i supruga, i njega i bebu. Uspeo je sam da odneguje sina. A evo sada i on će rasti bez oca.

U paraćinskom "Vodovodu", gde je Nikola radio poslednjih meseci, ističu da je bio dobar i vredan radnik. Radio je fizičke poslove i po smenama, vrlo savesno. Svi su znali za njegovo loše materijalno stanje i radovali su se kad im je rekao da je pre nekoliko dana kupio motor.

 

- Bilo mu je lakše da tako dolazi na posao nego autobusom. Imao je ranije jedan baš stari, izuzetno loš, a skoro nam se, presrećan, pohvalio da je kupio bolji - pričaju, u neverici, kolege.

Put Paraćin - Čepure jedan je od lokalnih puteva gde su udesi prilično česti, posebno na delu koji se naziva Jelenje. To je zona mosta preko potoka koji se nalazi u krivini. Ovog puta, tragedija se nije dogodila tu, već oko 300 metara na izlazu iz Paraćina. Tu je put prav, nema ograničenja brzine na 50 kilometara i vozači, nesmotreno, "gaze" često i preko stotke.