Pijaca
Alo / Jošida Masanori
Pijaca

Alo / Jošida Masanori

Ilustracija, Foto: Alo / Jošida Masanori

Pavlović je pre 18 godina preživeo moždani udar, pa svako povređivanje glave može imati nesagledive posledice, ali je, za sada, srećom prošao bez teških i životno ugrožavajućih povreda.

- Bio sam za svojom tezgom na Durlanskoj pijaci gde prodajem povrće. Poznajem napadača samo iz viđenja jer donosi na pijacu orahe i voće, koje nudi prodavcima na otkup, a koje nabavlja ko zna odakle. On je prošao pored moje tezge sa nekom ženom. Međutim, posle pet metara je stao i vratio se.

Pročitajte još:

 

- Pitao me je bez ikakvog povoda: "Što ti gledaš u moju ženu? Hoćeš sada da te bijem?". Odgovorio sam mu lepo da gledam svakog ko prođe pored moje tezge, ali i da me niko nije tukao od malena, pa neće ni on. On je, međutim, nastavio da provocira pa smo krenuli ka izlazu sa pijace. Stali smo jedan naspram drugog pa sam ga pitao: "Hoćeš da me biješ, ajde sada možeš da me biješ. Ja nisam došao ovde da se bijem", priča Slavoljub kome je glava nakon napada umotana u zavoje.

Budući da ga Nikola tu nije napao, Slavoljub kaže da se vratio do svoje tezge.

- Računao sam da se to završilo. No, ubrzo je do moje tezge došla ta žena koja je bila sa njim. Onda je ona počela da me provocira: "Šta me gledaš? Da nisi ti neki pedofil?" Rekao sam i njoj da gledam svakog ko prođe pored moje tezge i krenuo da ustanem sa stolice, kada sam čuo kolegu pored mene kako me upozorava: "Pazi Cale". Onda sam ukapirao da je njegova žena došla samo da mi odvuče pažnju i natera me da ustanem, ali već je bilo kasno. Osetio sam udarce sa desne strane glave.

Slavoljub kaže da je napadač udario dva ili tri puta tupom stranom sekire i da je odmah počeo da krvari. Kaže i da mu je kapa verovatno ublažilo udarce.

Sekira

Profimedia

Sekirom napao poznanika, Foto: Profimedia

- Uhvatio sam se za okrvavljenu glavu i krenuo sam ka policijskoj stanici koja je preko puta pijace da prijavim napad. On je stajao sa strane i nastavio je da me zove i provocira: "Dođi, dođi..." Dosta sam krvario na mestu povrede, što se može videti i po garderobi koju sam imao na sebi - kaže Slavoljub.

Otišao je do policije i prijavio napad, a onda ga je Hitna pomoć odvezla do Urgentnog centra KC u Nišu radi dalje dijagnostike i zbrinjavanja.

- Srećom me nije udario sa leve strane, jer sam 2000. godine imao moždani udar kada mi je pukla aneurizma na mozgu pa sa te strane imam plastičnu ploču i mrežicu u lobanji - dodaje Slavoljub.

 

Prema saznanjima, policija traga za Nikolom A. (28) iz Niša zbog sumnje da pokušao da ubije Slavoljuba kojeg je sekirom udario po glavi. Iako su povrede koje je zadobio Slavoljub lake, Više tužilaštvo u Nišu ocenilo je da se radi o pokušaju ubistva.

Komentari (1)

Vox

28.11.2018 17:05

Ovaj deda je zaista lud...išao da se raspravlja pa izvukao deblji kraj umesto da je ignorisao blentu.