Željko Ražnatović Arkan
RAS
Željko Ražnatović Arkan

RAS

I on bio na spisku za likvidaciju, Željko Ražnatović Arkan, Foto: RAS

- Od njih sam dobijao informacije, bio sam prezenter države u tim stvarima. Tog jutra sam posle sastanka sa Miloševićem dobio skice, mapu Dedinja sa kućama Željka Ražnatovića Arkana i Miloševića. Nisam hteo da ga mešam sa Slobodanom Miloševićem, pa sam odlučio da taj deo sklonim. Mitić i još jedan što je bio sa njim nisu se bunili. Oni su mi dali dokumenta koja su, navodno, zaplenjena kod uhapšenih - plan za atentat na Miloševića, plan dizanja u vazduh vojne baze u Tuzli - posvedočio je Matić.

On je dodao da je na sastanku bio i tadašnji načelnik DB-a Radomir Marković i naveo da se događalo više puta da mu Državna bezbednost daje pogrešne informacije. On je otkrio da se često sukobljavao sa Markovićem, za koga je rekao da se „nikada nije ozbiljno bavio svojim poslom”.

- Meni on nije jasan. Ja sam mirna osoba, ali sa njim sam dolazio u sukobe. On se nije ozbiljno bavio svojim poslom. Igrao je tenis sa Andrijom Draškovićem, što je bilo neprihvatljivo za mene- naveo je Matić, koji 10 godina živi u Češkoj.