NIJE DOČEKAO PRVI ROĐENDAN Sahranjena beba zbog koje se otac izbo 19 puta, jecaji odzvanjali grobljem, deda jedva mogao da priča od tuge

Devetomesečna beba Laris, kako tvrdi majka Dragana Lakatuš, imao je probleme sa zubićima.

Bunuševačko groblje
Groblje, Foto: Alo/V. Pešić

Mali Laris Lakatuš na večni počinak ispraćen je danas u Srpskoj Crnji. Devetomesečna beba preminula je od upale pluća.

- Uzrok smrti Larisa Lakatuša iz Srpske Crnje, koji je iznenada preminuo na putu do bolnice, upala je pluća - rekla je porodica Lakatuš na osnovu obdukcionog nalaza koji je rađen na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Još uvek u šoku od bola i tuge, za izgubljenim unučetom, deda Željko Lakatuš smogao je snage da kaže da je mali Laris preminuo od upale pluća. Otac Filip Lakatuš (19) , kada je u kikindskoj Opštoj bolnici saznao da je beba umrla, pokušao je da se ubije, u sebe je zario nož i 19 puta se ubo po telu.

Hitna pomoć
Hitna pomoć, Foto: Masanori Jošida

- Filip se trenutno nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, za sada je dobro, van životne opasnosti je. Čujemo se svaki dan sa njim, on ne može da prežali gubitak deteta, neprestano plače. Imao je ukupno 19 rana po telu, nožem je probo plućnu maramicu, na svu sreću lekari su uspeli da mu spasu život - poručio je deda.

Devetomesečna beba Laris, kako tvrdi majka Dragana Lakatuš, imao je probleme sa zubićima.

 

- Tog kobnog petka, uputili smo se u Dom zdravlja u Srpskoj Crnji, jer je Laris ima temperaturu preko 39 stepeni, odatle smo dobili uput za zrenjaninsku bolnicu, tamo je dete pregledano i vraćeno kući. Međutim, Larisu se stanje pogoršalo pa smo ponovo otišli u Dom zdravlja, hitno je prebačen sanitetom za Kikindu. Sve vreme tokom puta je rađena reanimacija - ispričala je neutešna majka.

Nažalost, reanimacija nije uspela i beba je preminula pre nego što je porodica Lakatuš u pratnji lekara stigla do kikindske bolnice.

U specijalističkom nalazu iz zrenjaninske bolnice, stoji da je hospitalizacija odbijena, majka Dragana tvrdi suprotno i kaže da nisu odbili hospitalizaciju. Neutešna porodica više nije imala snage da se priseća kobnog dana. U teškim socijalnim uslovima, ova porodica jedva preživljava dane. I ako su u muci negirali da im pomoć treba, nije teško zaključiti da bi im svaka pomoć dobro došla.

Mali Laris Lakatuš, koji je je 19. novembra trebalo da napuni godinu dana, nije dočekao ni svoj prvi rođendan.

- Srce nam je prepuklo svima,ne pitajte više ništa. Kako ćemo dalje, ne znamo ni sami, naše bebe više nema i više ništa nije bitno u našem životu - jecao je deda.

Sahrana malog Larisa obavljena je danas na mesnom groblju u Srpskoj Crnji, uz jecaj i tugu.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Goga
  12/09/2018 - 22:41
  Kako je to strasno.to je zdravstvo u srbiji dete im umire pred ocima oni ga salju kuci
 • Korisnik: Nenad
  12/09/2018 - 18:53
  Tuga velika moje saučešce porodici
 • Korisnik: TANJA
  12/09/2018 - 17:55
  Tragedija.Otac je preosetljiv i emotivan.Potpuno razumem sto ga je takva tragedija dovela u stanje radtrojstva,da sebi oduzme zivot.TAJ BOL,KADA SE DETE TRAJNO RAZBOLI ILI UMRE,ZA OSETLJIVE LJUDE JE NEIZDRZIV.
  • TP @TANJA
   14/09/2018 - 06:18
   umrlo dete ne umrlo nije bitno ... sudeci po komnetaru ne spadas u osetljive po pitanju ni sopstvene ni tudje dece .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs