Trudnica, trudnoća
Alo!/ Rajko Ristić
Trudnica, trudnoća

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Porodilja Brankica I. (34), koja je u Nišu preminula, nakon što je u 27. nedelji trudnoće rodila dečaka, sahranjena je u rodnom Kumanovu.

Pročitajte još:

Sahrani je prisustvovalo pet ljudi, uključujući i njenog supruga Branislava. Njegove sestre, majka i ostala rodbina ostali su u Vranju i svi samo žele da beba bude dobro kako bi Branislav uspeo da se izbori sa gubitkom supruge sa kojom se venčao u oktobru prošle godine.

Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Rođaci su ispričali da im je rečeno da je četvrtak ključni dan za bebu, koja je pokazala da je veliki borac i zbog toga se svi nadaju da će mališan pobediti.

U KC Niš kažu da je beba dobro, a nalazi se na Intenzivnoj nezi Dečje interne klinike.

- Njeno stanje je stabilno, smanjuje se inspiratorni kiseonik, čuvamo je, hranimo je, svi daju sve od sebe da dete preživi i da bude dobro - rekao je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

smrt, bolnica, lekar, doktori

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Podsetimo, beba je priključena na respirator odmah nakon što je došla na svet u ponedeljak, 27. jula, pošto su lekari u 27. mesecu trudnoće carskim rezom porodili njenu majku Brankicu, koja je dve nedelje bila na respiratoru sa sumnjom da je zaražena virusom korona.

Nažalost, ona je preminula ubrzo nakon porođaja, a beba koja je rođena sa svega 960 grama bori se za život. Rezultati urađenog PCR testa pokazali su da je beba negativna na koronu.

Preporučujemo: