Rudnik Lece
M. Ivanović
Rudnik Lece

M. Ivanović

Majdanpek....Nakon što je pre svega osam dana nastradao dvadesetdevetogodišnji radniki na Površinskom kopu Rudnika u Majdanpeku koga je u automobilu make ,,Lada Niva,, pregazila teška rudarska mašina buldožer, još jedna stravična nesreća danas je zadesila rudare.

Tokom prve smene, oko 10,30 časova poginuo je radnik D.R.(53) rodom iz sela Rudna Glava koji je živeo Majdnapeku i radio na Površinskom kopu u pogonu sekundarnog drobljenja rude.

Kako se saznaje od radnika Rudnika u Majdanpeku D. R. se neko vreme nije pojavljivao i kolege su krenule u obilazak pogona da ga traže. Najpre su pronašli njegov šlem, a potom i deo jakne koju je imao na sebi.

Nakon toga nastradali radnik pronađen je u takozvanom ,,E,, bukeru za odlaganje rude u koji ga je kako se predpostavlja izbacila traka drobilice u koju je upao dok je radila i bila u pogonu.

Šta se zapravo tačno dogodilo još uvek je nepoznato, jer je D.R u obilazak otišao sam. Radi se o iskusnom starijem radniku, koji iza sebe ima gotovo 4o godina radnog iskustva i kome je ostalo još svega 6 meseci do zaslužene penzije koju nažalost nije dočekao .

I ova nesreća koja je druga za svega nedelju dana, vidno je potresla zaposlene u Majdanpečkom Rudniku bakra, kao i građane grada pod Staricom.

Na mesto nesreće odmah je stigla Hitna medicinska služba majdanpečkog Doma zdravlja kao i i policija.

Nakon obavljenog uviđaja biće poznati ključni detalji pod kojima se dogodila ova nesreća.

PROČITAJTE JOŠ: