Vladimir Roganović
Facebook
Vladimir Roganović

Facebook

Vladimir Roganović , Foto: Facebook

Vladimir Roganović (31), navodni pripadnik ozloglašenog ''kavačkog kriminalnog klana'' iz Kotora, koji je u petak likvidiran u Beču, izašao je iz crnogorskog zatvora pre dve nedelje, a u austrijsku prestonicu stigao je samo tri dana pre zločina, navodno jer se plašio za sopstvenu bezbednost.

Pročitajte još:

 

Podsetimo, Roganović i Stefan Vilotijević (22), inače sin ubijenog pripadnika novosadskog podzemlja Kićuna Vilotijevića i sestrić pevačice Dare Bubamare, izrešetani su ispred restorana ''Figlmiler'' u centru Beča dok su sa trećim muškarcem izlazili sa ručka. Nepoznati napadač otvorio je na njih vatru, a Roganović i Vilotijević su pogođeni u glavu.

Pucnjava, Beč

AP/Ronald Zak

Mesto ubistva u Beču, Foto: AP/Ronald Zak

Iako se u medijima pojavila informacija da je Vilotijević preminuo, oglasila se njegova porodica koja je to demantovala.

Nekoliko osoba privedeno je zbog ovog zločina. Zna se da je ubica nakon pucnjave pobegao crnim ''mercedesom''.

Zločin na ulicama austrijske prestonice samo je nastavak rata kotorskih klanova zbog nestanka 300 kokaina u Valensiji 2014. godine.

- Roganović je prošle godine uhapšen u Beogradu i osuđen na zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja dokumenata. On je u januaru ove godine uz jake mere obezbeđenja prebačen u Crnu Goru, nakon što se sam žalio da mu je u Srbiji ugrožena bezbednost, pa je i platio troškove transporta, odnosno avionsku kartu. Iz zatvora je izašao pre 14 dana, a pre tri se uputio u Beč. Očigledno su ga likvidatori sve vreme pratili i znali njegovo kretanje – prepričava dobro obavešteni izvor.

Vladimir Roganović

Facebook

Vladimir Roganović , Foto: Facebook

Roganovićevo ime pominjalo se i u vezi sa bombaškim napadima na kuće komandira ZIKS, ali i sa dojavama o lažnoj bombi u diskoteci ''Bigl''.

- Protiv njega je vođena istraga zbog sumnje da je iz Beograda pozivao i prijavljivao da se u diskoteci koja navodno pripada ''škaljarskom klanu'' nalazi bomba. On je umešanost u to negirao, a krivicu je pokušao da preuzme njegov prijatelj – naveli su mediji.

Inače, Vladimir Roganović je prošle godine u Beogradu uhapšen sa još dva mladića iz Crne Gore. Njihovo privođenje navodno je bilo u vezi sa hapšenjem Nemanje Zurovca i Strahinje Kneževića, koji su samo dva dana ranije uhapšeni zbog sumnje da pripremaju likvidacije visokih državnih funkcionera u srpskoj prestonici.

 

Kod njih dvojice je tada pronađeno oružje kojim su navodno vežbali gađanje u Rakovici, dok je grupa u kojoj je tad bio Roganović bila osumnjičena za falsifikovanje isprava.